"Totalka"

Na službeno vozilo policije padlo drevo, policista rešili cestarji

J. A./Dolenjski list
12. 12. 2017, 18.46
Posodobljeno: 12. 12. 2017, 18.48
Deli članek:

Kako nevarno je delo v razmerah, kakršne vladajo danes, sta na lastni koži izkusila policista PP Ribnica, ki sta zaradi vremenskih razmer opravljala pregled terena in preverjala prevoznost cest zaradi podrtih dreves.

PU Ljubljana
Avto je popolnoma uničen, k sreči sta policista utrpela samo lahke telesne poškodbe, lahko bi bilo tudi drugače.

"Pri tem je nekaj pred 7. uro na cesti med Rakitnico in Grčaricami na službeno vozilo policije Škoda Octavia padlo drevo. Policista so iz vozila rešili delavci cestnega podjetja, ki so požagali drevo," je sporočila predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Ljubljana Maja Ciperle Adlešič.

Policista so nato odpeljali v zdravstveni dom, kjer so ugotovili, da sta utrpela lahke telesne poškodbe. Vozilo je bilo v dogodku popolnoma uničeno, kar je jasno razvidno tudi iz fotografije.

Sicer portal promet.si poroča, da je zaradi posledic vremenske ujme zaprtih še kar nekaj cest po Sloveniji. Najhuje je na Gorenjskem in Koroškem, kjer so zaprte ceste Vresje - Sorica, Rudno - Nemški Rovt in Zgornje Jezersko - prehod Jezersko ter Slovenj Gradec - Kotlje, Puščava - Lovrenc na Pohorju in Dravograd - Bukovje - Trbonje. Zaprta je tudi cesta čez prelaz Pavličevo sedlo.

Na Kočevskem je zaprta cesta Željne - Rog - Baza - Podturn, zaradi neprevoznih cest na Hrvaškem pa je za vsa vozila prepovedan promet preko mejnega prehoda Petrina. V Osrednji Sloveniji in Zasavju so v celoti zaprte ceste Logatec - Rovte - Žiri pri Petkovcu, Logatec - Laze in Jevnica - most čez Savo. Zaprte pa so tudi ceste na Primorskem, in sicer Most na Soči - Tolmin, Šmarje - Dragonja ter lokalne ceste na Vipavskem Miren - Renče, Renče - Britof, Zalošče - Saksid, Preserje - Potoče.