Neobičajna hrana

FOTO: Iz trebuha so mu odstranili 263 kovancev, 100 žebljev in še kaj

R.T.
27. 11. 2017, 19.42
Posodobljeno: 27. 11. 2017, 21.01
Deli članek:

Zdravniki so sprva domnevali, da se je 35-letnik zastrupil s hrano, a jih je čakalo šokantno odkritje.

Profimedia
Odstranili so mu slabih sedem kilogramov težko »breme«.

Zdravniki v mestu Satna v indijski zvezni državi Madhya Pradesh so v bolnišnico sprejeli 35-letnega Maksuda Khana, ki je tarnal zaradi bolečin v trebuhu. Najprej so sumili, da je kriva zastrupitev s hrano, a so debelih oči pogledali na zaslon, ko so se Khana »lotili« z endoskopom.

Oči so jim zastale na več sto kovancih, približno kilogramu in pol žebljih, več britvicah, kosih stekla, kamenju ter 15 centimetrov dolgi zarjaveli žlezni verigi.

Khan se domnevno sooča s težavami z duševnim zdravjem, zaradi katerih naj svoji družini ali prijateljem ne bi razkril svojih nenavadnih prehranjevalnih navad.

Profimedia

Duševna motnja ali depresija?

»V svoji karieri se še nismo srečali s takšnim primerom. Ta moški je očitno duševno moten, saj kaj takšnega ne bi storil noben človek pri zdravi pameti,« je potarnal eden od kirurgov. Zdravniki so dejali še, da je Khan delal kot voznik trikolesnika, tako naj bi redno hrustal kovance, ki so mu jih naklonile njegove stranke. O bolečinah v trebuhu naj bi sicer tarnal zadnje tri mesece.

Njegovi sorodniki na drugi strani pravijo, da se je s kovino začel prehranjevati zaradi depresije. »Kadar koli je začutil potrebo po zaužitju kovanca, ga je po grlu poplaknil z vodo,« pa je dodal eden od družinskih članov.

Po besedah enega od kirurgov je bila operacija opravljena v »zadnjem trenutku, saj so nekateri žeblji prebili želodčno steno in povzročili krvavitev, zaradi česar je izgubljal hemoglobin.«

Khan, ki je zdaj zunaj nevarnosti, je obljubil, da se bo otresel svoje navade uživanja raznih kovinskih delov.

Profimedia

Profimedia

Profimedia

Profimedia