Kolorado

Streljanje v nakupovalnem središču

G.G.
2. 11. 2017, 07.29
Posodobljeno: 2. 11. 2017, 17.16
Deli članek:

V nakupovalno središče Walmart v mestu Thornton v zvezni državi ZDA Kolorado je zakorakal moški in začel streljati.

Reuters
Policisti so pospremili nakupovalce iz Walmarta.

Dva moška sta umrla na kraju dogodka, hudo ranjena ženska pa kasneje v bolnišnici, so v sredo zvečer po lokalnem času sporočile pristojne oblasti.

Predstavnik policije za stike z javnostmi Victor Avila je sporočil, da je moški po streljanju zbežal in se odpeljal z avtomobilom. Policisti so s pomočjo varnostnih kamer že identificirali osumljenca in njegov avtomobil.

Eden od kupcev v trgovini je za televizijo ABC povedal, da je slišal strele, ko je bil pri blagajni. “Uslužbenci so začeli kričati, kupci so kričali, vsi so tekali kot zmešani in tudi sam se stekel, saj nisem želel umreti,” je povedal 44-letni Aaron Stephens.

Thorntonska policija je sporočila, da je 47-letnega Scotta Ostrema prijela zjutraj po krajevnem času. Pred tem so za njim izdali tiralico z opozorilom, da je oborožen in nevaren. Tiskovni predstavnik policije Victor Avila je sporočil, da je osumljenec ob 18.10 mirno vstopil v trgovino Walmart. "Vstopil je zelo nonšalantno z rokami v žepih, izvlekel orožje in začel streljati. Nato se je obrnil in odšel iz trgovine," je dejal in dodal, da je šlo očitno za naključno streljanje.

V ZDA zaradi strelnega orožja vsako leto umre več kot 33.000 ljudi. Kljub številnim žrtvam kongresu ne uspe sprejeti strožje zakonodaje glede lastništva strelnega orožja.