SEKS IN DENAR

Šok v glasbeni industriji: posilstva in prostitucija

U.K.
17. 10. 2017, 09.41
Deli članek:

Oglasila se je bivša članica Pussycat Dolls, ene najbolj znanih dekliških skupin, in razkrila, da so jih imeli pravzaprav za središče prostitucijskega kroga.

Profimedia
Nekdanja članica Pussycat Dolls Carmit Bacher (prva z desne)je za razpad okrivila bulimijo temnolase Nicole.
Se bo hiša iz kart sesula?
Kaya je dodala, da se je zdaj njihova hiša iz kart sesula in bomo vsi izvedeli resnico. In to se seveda lahko zgodi, še posebej če bodo o tem spregovorila tudi druga dekleta. Tudi Weinstein je prav gotovo verjel, da je nedotakljiv, a se bo morda celo znašel v zaporu. No, treba pa je poudariti, da so nekatere druge članice skupine obsodile Kayo in njene trditve, večina se niti še ni odzvala. Vendar je le vprašanje časa, kdaj bo o tovrstnih zlorabah spregovorilo več oseb s področja glasbe.

V skupini Pussycat Dolls je bila tudi Nicole Scherzinger, ki je imela nato izjemno uspešno solo kariero. Vendar pa je o zlorabah tekom kariere prva spregovorila Kaya Jones (33). Kaya je prek twitterja sporočila, da so bile članice prisiljene v spolne odnose z raznimi producenti, agenti in izvršnimi direktorji. Vse to naj bi se dogajalo vse od leta 2003, ko je skupina nastala in so bile pevke še najstnice. »Nisem bila v dekliški skupini,« je zapisala Kaya, »bila sem člen v verigi prostitucije. Bile smo slavne, a na nas so služili tisti, ki so si nas lastili. Bilo je tako hudo, da sem odstopila od svojih sanj, mojih prijateljic in 13 milijonov dolarjev vredne pogodbe.«

Laži?

Ustanovitelj skupine Pussycat Dolls, koreograf Robin Antin, je njene trditve zavrnil kot gnusne in smešne laži. »Kaya išče svojih petnajst minut slave,« je dejal Antin in dodal, da Kaya pravzaprav nikoli ni bila prava članica skupine, ampak samo ena od mnogih, ki so prišle na avdicijo. A to pravzaprav ne drži, saj je bila Kaya tudi na MTV Asia Awards leta 2004 poleg Nicole Scherzinger. Skupino je zapustila šele leta 2006.

Škandal za škandalom

Kaya je dejala, da se je z obtožbami oglasila po tem, ko je bil odpuščen in osramočen slavni Harvey Weinstein, ki ga je spolnih napadov in posilstev obtožilo več žensk. Pussycat Dolls je bila ena najuspešnejših skupin, do leta 2010 so namreč dekleta prodala več kot 53 milijonov plošč. Ko so vendarle stopili na prste filmskemu producentu Weinsteinu, so se verjetno začele tresti hlače še komu. Ne smemo pozabiti, da naj bi bila v zabavno industrijo vpletena tudi močna pedofilska naveza.

Profimedia
Kaya trdi, da so bile prisiljene v prostitucijo.

Smrt Simone, članice skupine G.R.L.

Kaya je spregovorila tudi o samomoru Simone Battle. »Dekleta si agentje, producenti, izvršni direktorji in drugi podajajo, kot da so tržno blago. Če si del ekipe, moraš biti timski igralec. To pomeni, da moraš seksati, s komerkoli ti rečejo. S tem te imajo tudi v svojem žepu. Pogosto zahtevajo tudi, da dekleta jemljejo droge,« je povedala in namignila, da je bil s takšno prakso povezan samomor Simone Battle, članice skupine G.R.L. Tudi to skupino je ustanovil Antin.

Profimedia
Kaya je razburkala ozračje v glasbeni industriji.

Profimedia
Pussycat dolls so bile v svoji karieri ena anjbolj uspešnih dekliških skupin.