Slepi potnik

VIDEO: V prtljažniku dobrih 5 ur nevede vozil migranta

R.T.
27. 9. 2017, 11.15
Posodobljeno: 27. 9. 2017, 11.46
Deli članek:

Po dopustu v Franciji se je Paul Edmunds s soprogo in dvema prijateljema vrnil domov v rodni Wales, kjer pa ga je čakalo šokantno odkritje. Ko je odprl prtljažnik svojega poltovornjaka, je med prtljago zagledal noge 22-letnega migranta.

Twitter
Paula Edmundsa je v prtljažniku čakalo presenečenje.

22-letnemu migrantu iz Etiopije je pred dvema tednoma uspel svojevrsten dosežek. Kot slepi potnik v vozilu nič hudega slutečega Valižana Paula Edmundsa je prepotoval pot iz Francije do Walesa, naravnost na dovoz pred hišo v majhni vasici Caersws.

Edmunds si je ravno zavihal rokave, da bi prtljago odnesel v hišo, ko je zagledal superge, ki tam niso imele kaj iskati. Hitro je opazil tudi, da se jih drži še par nog. »V prtljažniku sem najprej zagledal le par umazanih superg. Najprej sem vprašal sopotnike, če so njihove, nato pa sem spoznal, da se jih drži še par nog« se je spominjal in nadaljeval, da se je takoj zavedel, da gre za slepega potnika.

Edmunds predvideva, da se jim je mladenič »pridružil« na parkirišču pred nakupovalnim centrom v Calaisu. Ko so presenečeni dopustniki opravili s šokom, so poklicali policijo, ta pa je popotnika zaradi suma nezakonitega vstopa v državo nemudoma pridržala ter ga predala uradnikom za priseljevanje. Ugotovili so, da je 22-letnik uspešno premagal dobrih 6400 kilometrov dolgo pot iz Etiopije.