katastrofa v Jemnu

V bombardiranju umrlo tudi več otrok

G.G.
25. 8. 2017, 13.33
Posodobljeno: 25. 8. 2017, 13.33
Deli članek:

Savdska Arabija še naprej bombardira območja v Jemnu, ki jih nadzirajo šiitski Hutiji. Tokrat so v Sani “pomotoma” ubili devet civilistov.

Reuters
Med poškodovanimi in mrtvimi je tudi nekaj otrok.

Koalicija pod vodstvom Saudske Arabije od leta 2015 podpira sunitsko jemensko vlado v boju proti hutijskim uporanikom, ki jih, zato ker so šiiti, podpira Iran.

Danes so savdska letala odvrgla bombe na četrt Faj Attan v jemenski prestolnici Sana, četrt, ki jo obvladujejo Hutiji. Lokalni prebivalci so za tuje medije povedali, da so bombe padle na dva bloka. Izpod ruševin so potegnili več ljudi – civilistov, najmanj devet je bilo mrtvih. “Med njimi je bilo tudi nekaj otrok,” je za francosko tiskovno agencijo povedal preživeli občan Mohammed Ahmad.

Reuters
Razdejanje po zračnem napadu.

Izbruhnila kolera

Po podatkih združenih narodov je bilo v napadih koalicije pod okriljem Savdske Arabije samo v tem tednu ubitih 42 civilistov. Po drugi strani so hutijski uporniki odgovorni za smrt 16 civilistov.

V tem na videz obrobnem konfliktu je bilo od marca 2015 ubitih več kot 8000 ljudi, ranjenih pa okoli 45.000. Zaradi obupnih življenjskih razmer je pomladi izbruhnila celo kolera in odnesla še 2000 duš.