Zalilo jih je

VIDEO: Močna neurja pustošila po Nemčiji in Avstriji

S.R./STA
31. 7. 2017, 13.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Po obsežnih poplavah v nekaterih predelih Nemčije, so državo v nedeljo prizadela močna neurja, predvsem jugozahod države in zvezno deželo Mecklenburg-Predpomorjansko. Padala je toča, izpadla je elektrika, omejen je bil železniški promet. V Avstriji je močno neurje s padavinami prizadelo zvezno deželo Tirolsko, poročajo tuje tiskovne agencije.

Twitter/severe-weather.EU

Po navedbah nemških železnic je bila zaradi neurja zaprta železniška proga med mestoma Offenburg in Freiburg, ki predstavlja del pomembne prometne povezave med severom in jugom države. V mestu Offenburg je zaradi izpada elektrike več ljudi ostalo na prostem, v mestu Baden-Baden pa je neurje onemogočilo potovanje 600 ljudem.

V zvezni deželi Mecklenburg-Predpomorjanska je neurje ruvalo drevesa, padala je tudi toča. Največ padavin je padlo v osrednjem delu regije Frankovska na severozahodu Bavarske, kjer v uri padlo 54 litrov dežja na kvadratni meter.

Nemški vremenoslovci za danes popoldan in zvečer na jugozahodu države ponovno napovedali možnost neviht, ki se bodo v noči na torek preko osrednje Nemčije premaknile na vzhod države, kjer bodo pogosta neurja.

V Avstriji je v nedeljo popoldan močno neurje s padavinami prizadelo zvezno deželo Tirolsko. Narasla in poplavljala sta dva potoka. Pristojne oblasti so morale zaradi poplav zapreti cesto.