Šolarka

Zajeta v družbi "samomorilskih jopičev": 16-letna Linda, ki je postala džihadistka

R.T.
18. 7. 2017, 11.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Šolarka, ki je bila doma nesrečna.

Facebook
Iz Frankfurta je letela v Turčijo, od koder se je prebila v Sirijo.

V ruševinah iraškega mesta Mosul naj bi bila zajeta nemška šolarka, pripadnica Islamske države. Bila je v družbi »ženske policije«, nekatere med njimi so bile opremljene s samomorilskimi jopiči in avtomatskim orožjem. Med njimi so bile tudi ženske iz Rusije, Turčije, Kanade in Čečenije.

Facebook
17-letna Linda W. se je radikalizirala v Nemčiji.

Zajeta v Mosulu

16-letna Linda W. se je radikalizirala v Nemčiji. Ime si je spremenila v Mariam, nato pa pred letom dni pobegnila iz rodnega Pulsnitza. Iz Frankfurta je letela v Turčijo, od koder se je prebila v Sirijo. Zakaj se je spreobrnila v islam, zaenkrat ni znano. Tuji mediji poročajo, da naj bi bila doma nesrečna. S skrajneži se je pomenkovala v spletnih klepetalnicah, kar ni ostalo neopaženo – oblasti so jo spremljale vse do njenega pobega.

Bila je med 20 pripadniki Islamske države, ki so bili zajeti po zavzetju Mosula. V 10 mesecev trajajoči bitki je umrlo 25.000 džihadistov.

Časnik Die Welt poroča, da je dekle na fotografijah zagotovo pogrešana šolarka, medtem ko nemške oblasti slikovno gradivo še pregledujejo.