Težave s spominom

Vroča ruska juha: bo Trumpov sin lahko izplaval?

T.L.
11. 7. 2017, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Po začetnem zanikanju in omalaževanju političnih nasprotnikov je Trumpov sin klonil: ko so ga pritisnili v kot, je priznal, da se je na srečanju z rusko pravnico nadejal informacij, ki bi škodovale tedanji predsedniški kandidatki Hillary Clinton.

Reuters
Američani investirajo takrat, ko lahko pogoje postavljajo oni in ko je govora o dobičku.

Potem, ko je v torek zjutraj Donald Trump Jr., sin Donalda Trumpa, izvedel, da bo ameriški The New York Times objavil vsebino elektronske pošte, ki si jo je pred dobrim letom izmenjal pred srečanjem z rusko pravnico, je pohitel in sam objavil vsebino elektronske pošte. Vsebina je za Trumpa Jr., ki je že nekajkrat spremenil svoje izjave glede srečanja z Rusi, milo rečeno, neprijetna, saj postavlja na laž njegove besede zadnjih dni, češ, da srečanje ni imelo niti najmanjše povezave s predsedniško kampanjo in Hillary Clinton. Elektronska pošta jasno dokazuje poskus sodelovanja Trumpove kampanje z Rusi, Trumpov sin pa danes trdi, da je elektronsko pošto objavil zaradi iskrenosti in v želji po preglednosti ... 

Profimedia
Donald Trump mlajši

Vsebina pošte razkriva, da je predstavnik ruske vlade Trumpu Jr. oziroma volilnemu štabu obljubljal "umazane" informacije o Hillary Clinton, njenih povezavah z Rusijo in ki "bi bile zelo koristne vašemu očetu". Pisec je nadaljeval, da gre za zelo občutljive informacije, ki pa kažejo na rusko podporu gospodu Trumpu. 

Trumpov sin je potreboval le nekaj minut, da je na pošto odgovoril. Ponudba ga je zelo zanimala, saj je zapisal, da če gre za to, kar obljubljajo, mu je to zelo všeč, še posebej, če bi informacije dobil pozno poleti. In nato je prišel z ruske strani predlog za srečanje v New Yorku z pravnikom ruske vlade. Trumpov sin se je s tem strinjal in dodal, da bosta na srečanju sodelovala Paul Manafort, tedanji Trumpov vodja kampanje, in Jered Kushner, Trumpov zet. 

Reutres
Na srečanju z Rusi tudi Ivankin mož, ki ima v vladi pomembno vogo svetovalca. Stikov z Rusi tudi on ni sprva razkril.

Odkar je na plano pricurljala zgodba o srečanju Trumpovega sina s pravnico Natalijo Veselnickajo, ki sicer ni zaposlena v ruski vladi, naj pa bi bila tesno povezana z nekaterimi ruskimi državnimi podjetji, je Trump mlajši trdi najprej, da je šlo za kratko predstavitveno srečanje, osredotočeno na program posvojitev ruskih sirot v ZDA, nato, da so ga prepričali v srečanje, da imajo informacije, ki bodo koristile kampanji njegovega očeta, zdaj pa je prišlo na plano, da je Trumpov sin "iskal umazanije" o Clintonovi. 

Bela hiša se želi od srečanja Trumpa mlajšega odmakniti in so podali izjavo, da Donald Trump na srečanju ni bil prisoten in da je bil o njem obveščen šele nedavno. Povsem nenavadno za Trumpa pa tudi je, da na twitterju (zaenkrat) dogodkov še ni komentiral.