Taksist

Moški, pri katerem naj bi se vse začelo: kriv naj bi bil hladilnik

J.P.
15. 6. 2017, 20.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Slabo delujoči hladilnik voznika taksija naj bi bil vzrok za požar v londonski stolpnici.

Facebook
Behailu Kebede, 44-letni taksist iz Etiopije

Behailu Kebede je tolkel po vratih sosedov, ko so plameni v njegovem stanovanju na četrtem nadstropju prijeli. Alarma menda ni bilo.

Reuters
Požar je z neverjetno hitrostjo najprej zajel zunanji del stolpnice Grenfell Tower, v kateri so prebivali revnejši prebivalci mesta.

Njegova soseda, 41-letna Maryann Adam je za MailOnline povedala, da jo je Kebede s trkanjem zbudil: "Potrkal je na vrata in rekel, da v njegovem stanovanju gori. Ogenj je bil majhen. Lahko sem ga videla, ker je pustil odprta vrata." Britanski novinarji so stopili v stik z njim, vendar jim kaj več kot to, da je izredni pretresen, ni povedal.

Profimedia
Ker številne še pogrešajo, utegne število smrtnih žrtev še narasti.

Bojijo se najhujšega! Mrtvih več kot 100 ljudi?

44-letni voznik taksija iz Etiopije naj bi pobegnil iz zgradbe. Zavetje naj bi si poiskal pri prijateljih. Scotland Yard požar sicer še preiskuje.

V le 15 minutah

Plameni so 27-nadstropni Grenfell Tower zajeli v le 15 minutah. Uradno je umrlo 17 ljudi, čeprav se govori, da bi lahko bilo več kot 100 smrtnih žrtev. 78 ljudi so oskrbeli v londonskih bolnišnicah, od tega jih je 18 v kritičnem stanju.

V stolpnici je živelo približno 600 ljudi, od tega naj bi jih bilo v času, ko je začelo goreti, doma okoli 200. Zgrajena je bila leta 1974, v njej je bilo 120 socialnih stanovanj.

Spodnji posnetek prikazuje dogajanje v enem od stanovanj v času požara.