Na trajektu

Napadli Janico Kostelić, zdaj pa ...

J.P.
15. 6. 2017, 18.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Mladeniči, ki so se pred dnevi spravili na državno sekretarko za šport, so bili izpuščeni na prostost.

Profimedia
Janica Kostelić je hrvaška državna sekretarka za šport.

Neprimerno vedenje in žaljivke na račun najboljše hrvaške športnice so glavne teme med njenimi športnimi kolegi. Od prvega do zadnjega obsojajo tovrstno vedenje: složno so prepričani, da si Janica Kostelić ne glede na njeno trenutno funkcijo česa takega ne zasluži.

"Janica Kostelić je v svet ponesla glas o tej mali Hrvaški, je ena največjih športnic na svetu. Če si kdo tega ni zaslužil, je to ona. Ni pomembno, s čim se je ukvarjala, kaj je naredila in za koga. Ženske moramo spoštovati," je dejal Goran Ivanišević. Iva Majoli pa: "Mislim, da si tega nihče ne zasluži, prav gotovo pa ne ženska, legenda, športnica."

Splitsko sodišče je trojici za besedni napad odredilo petdnevni pripor, sledilo bo ponovno sojenje.

Potniki so snemali

Zgodilo se je v soboto, 10. junija. Bila je na trajektu iz Splita proti Braču, ko je skupina mlajših ljudi obkolila vozilo, v katerem je bila s še dvema ženskama, in jo začela zmerjati in obkladati z žaljivkami. S početjem so nadaljevali tudi po izkrcanju trajekta v kraju Supetar. Kostelićeva je incident prijavila policiji, ta pa je napadalce odkrila s pomočjo posnetkov, ki so jih naredili ostali potniki na trajektu.