Begunska stiska

Ta revež je svoje življenjske prihranke tovoril kar v trebuhu

S.R.
25. 5. 2017, 15.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

32-letni begunec iz Sirije je pogoltnil svoje celotne življenjske prihranke in se odpravil na nevarno potovanje v Evropo.

Twitter
Tovoril je dobrih 1600 evrov.

32-letni begunec, ki je naporno pot iz Sirije končal na Nizozemskem, je tožil zaradi hudih bolečin v trebuhu, slabosti in bruhanja. »Zdravniki so hitro ugotovili, da je pogoltnil sveženj dolarskih bankovcev, zato so ga morali nemudoma operirati,« so zdravstveni strokovnjaki navedli v reviji BMJ Case Reports.

Bolnik, ki je govoril le enega od arabskih narečij, je imel pri opisovanju simptomov velike težave, zato so morali v bolnišnici najeti celo tolmača. »To je le eden od primerov, ki ponazarjajo brezupne razmere, s katerimi se soočajo ljudje na vojnih območjih na Bližnjem vzhodu,« poudarjajo.

Twitter

Zdravniki dodajajo, da to pri beguncih še zdaleč ni redek pojav in da ni šlo za osamljen primer. 

Pozneje so ugotovili, da je svoje prihranke pogoltnil zgolj zaradi strahu pred tem, da bi ga ukradli drugi begunci na poti. Bankovci, v vrednosti dobrih 1600 evrov, so kljub želodčni kislini ostali skoraj nedotaknjeni. Ker mu jih zdravniki niso uspeli odstraniti z gastroskopijo, so ga morali operirati in mu zvitek ročno izvleči iz trebuha. Denar so mu vrnili, kar naj bi pospremil z velikim navdušenjem. Njegova trenutna lokacija ni znana, domnevno pa je v skladu z načrti odpotoval v Nemčijo, kjer naj bi ga čakali znanci.