Motivacija

Novak Đoković razkril, kdaj se bo upokojil

G.G.
15. 5. 2017, 12.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Srbski teniški velemojster Novak Đoković je spregovoril o težavnem začetku leta 2017 in obdobju “tranzicije”.

Profimedia
Novak Đoković

V Madridu je Novak Đoković pokazal boljši tenis, ki ga je pripeljal do polfinala, tam pa mu je pot prekrižal prerojeni in na pesku letos nepremagljivi Rafael Nadal. Španec je v finalu opravil tudi z vse boljšim Avstrijcem Dominicom Thiemom.

Novak pravi, da bo že naslednji turnir v Rimu pokazal, kje se trenutno nahaja. “Mogoče bo Rim odskočna deska, mogoče pa bom moral še počakati. Dajem vse od sebe, poskušam se najti, tako na terenu, kot izven njega,” pravi trenutno drugo uvrščeni na ATP lestvici.

Đoković ima v letošnji sezoni 14 zmag in štiri poraze, kar je njegov najslabši začetek sezone v zadnjih desetih letih.

29-letni Beograjčan pravi, da je imel konec lanskega leta težave pri motivaciji. Potreboval je nekaj mesecev, da je razmislil in se vrnil bolj osredotočen. Z uvrstitvijo v polfinale na močnem turnirju v Madridu je zadovoljen, tudi igra je že bližje tisti pravi.

In kdaj bi postavil lopar v kot? “Ko si ne bom več želel zmagati vsako tekmo, ko me ne bodo več privlačili grand slam naslovi ali prvo mesto na lestvici ATP, takrat bom prenehal s profesionalnim igranjem tenisa,” je javnosti zaupal Đoković. Zaveda se, da je dosegel ogromno in ve, da mora najti nov navdih, da bi se lahko vrnil na najvišji nivo. Željo po dokazovanju in zmagah pa ga, tako Novak, zaenkrat še ni zapustila in zato tudi ni bojazni, da bi se v bližnji prihodnosti poslovil od službe igralca tenisa.