Izpodrinja Slovenko?

Razprtije v družini Trump: »leden« odnos med Melanio in Ivanko

J.P.
24. 4. 2017, 09.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Odnos med Melanio in Ivanko naj bi bil pod lediščem, potem ko je »prva hči« v odsotnosti žene večkrat stopila v čevlje prve dame.

Profimedia
Prvi znaki bojne grbe naj bi bili po mnenju strokovnjakov opazni že na predsedniški inavguraciji januarja letos.

Tuji mediji povzemajo anonimne vire, ki enotno poročajo, da se Ivanka in Melania Trump ne razumeta najbolje.

Govorice so v Beli hiši sicer skušali utišati – dami naj bi bili tesno povezani –, a neuspešno: kamen spotike naj bi bilo Ivankino »vmešavanje« v dolžnosti prve dame Združenih držav Amerike.

Profimedia
Po besedah predstavnika za stike z javnostjo Bele hiše sta dami tesno povezani.

Prehitela po desni

Melania s sinom Barronom trenutno biva v New Yorku, kjer bo ostala do konca šolskega leta, čeprav Donald Trump predsedniško žezlo vihti v Washingtonu. Ivanka je po drugi strani zbrala svoje tri otroke in se z možem Jaredom Kushnerjem hitro preselila v prestolnico. Od takrat je prva hči, ki bo v prihodnjih dneh odpotovala v Nemčijo, kjer se bo v predsednikovem imenu poklonila žrtvam holokavsta, tesno ob očetovi strani.

Se vrača?

Potem ko je bila ključen del njegovega podjetja, je pomembno vlogo odigrala tudi v njegovi predsedniški kampanji. Kot njegova morda največja podpornica je tako bila edina izbira za prevzem Melaniinih poslov – dolžnosti prve dame. Vendar pa se zdi, da se je Melania pripravljena vrniti. Vse pogosteje je v Washingtonu, v soboto pa se je z možem udeležila podelitve vojaškega odlikovanja.