Lov na teroriste

VIDEO: Ruske varnostne sile ubile teroristična osumljenca

M.K./STA
19. 4. 2017, 16.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ruske varnostne sile so med racijo ubile dva moška iz srednje Azije, ki sta bila osumljena, da sta pripravljala teroristične napade.

YouTube / zajem zaslonske slike
Med racijo so našli sestavine za izdelavo bombe in orožje.

Incident se je zgodil v regiji Vladimir, 200 kilometrov vzhodno od Moskve. Iz varnostno-obveščevalne službe FSB so danes sporočili, da so njeni agenti v spopadu med poskusom aretacije nevtralizirali dva državljana ene od srednjeazijskih držav.

Moška, rojena leta 1987 in leta 1991, sta bila po trditvah FSB v stiku z mednarodnimi terorističnimi organizacijami. Zanimala sta se za tehniko izdelave eksplozivnih naprav in izrazila pripravljenost izvesti teroristične napade v Rusiji.

FSB je še sporočila, da so med racijo našli sestavine za izdelavo bombe in orožje. Lokalni mediji so objavili videoposnetek, na katerem je videti mrtva moška, ki ležita v spalnici velike opečnate hiše na podeželju. Poleg enega od njiju leži kalašnikovka.

Za zdaj ni znano, ali je incident povezan s terorističnim napadom na podzemno železnico v Sankt Peterburgu 3. aprila, v katerem je bilo ubitih 14 ljudi. Izvedel naj bi ga samomorilski napadalec, rojen v Kirgizistanu.

V povezavi z napadom je bil aretiran še en moški, rojen v Kirgizistanu, ki je v torek na sodišču priznal krivdo. Zaradi suma vpletenosti v napad so sicer pridržali še osem oseb.

Video posnetek prikazuje prizorišče spopada z osumljencema.