Lažne grožnje

V Črni gori že šesta grožnja z bombo v zadnjih 10 dneh

B.K.
19. 4. 2017, 09.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V manj kot dveh tednih je v črnogorskem glavnem mestu bila že šestkrat podana lažna grožnja s podtaknjeno bombo. Osumljencev še ni.

Wikipedia
Podgorica

V torek je policija evakuirala goste in uslužbence hotela Ramada v Podgorici, po tem, ko je neimenovani klicatelj policijo obvestil o domnevni bombi, ki bi naj bila podtaknjeni v stavbi, poroča portal Balkan insight.

Grožnja je bila lažna, saj policija po temeljitem pregledu ni našla nič sumljivega. Podobno kot v še petih primerih, ki so se odvili v zadnjih desetih dneh.

Prejšnji teden je policija tako izpraznila največji nakupovalni center v državi Delta City, nočni klub Beagle, hotela Hemera in Hilton ter podjetniški center Capital Plaza.

Preiskava vseh 5 primerov zaenkrat še ni obrodila večjih sadov. “Policisti so ugotovili, da te lažne prijave prihajajo iz ene izmed držav v regiji. Začeli smo že z aktivnostmi identifikacije osebe, ki je klicala, predvsem s pomočjo Interpolovih komunikacijskih kanalov in z mednarodnim sodelovanjem,” je sporočila črnogorska policija, ki trdi, da klici prihajajo iz okoliških držav in ne iz Črne gore.