Morilec

Prek facebooka se je hvalil, da je umoril več kot 10 ljudi

U.K.
18. 4. 2017, 18.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Steve Stephens (37) je v nedeljo posnel grozljiv video, v katerem je naključno umoril 74-letnega Roberta Godwina. Pri tem pa se je hvalil, da je umoril še 14 oseb.

Facebook
Stephens s svojo punco Joy, s katero se pred kratkim razšla.

Policija je še ves ponedeljek mrzlično iskala pobesnelega morilca Steva, ki je objavil video umora starejšega moškega v Clevelandu. Ko je na cesti ustrelil Roberta, se je Steve snemal v živo. Žrtev je izbral povsem naključno, le nekaj ur po objavi prvega videa pa je objavil še en posnetek, v katerem je dejal, da je umoril že 15 ljudi. Policija sicer še preverja, ali je Steve dejansko še umoril koga, so pa sporočili, da so v enem od avtomobilov našli dve ustreljeni osebi, a ne morejo potrditi, da je za njuno smrt odgovoren Steve.

Facebook
Stephens je pred umorom vadil streljanje na lokalnem strelišču.

MOTIV

Steve je dejal, da je Roberta ubil, ker se je sprl s svojo punco. Policija je svarilo, da je možno, da je Steve zapustil Ohio in da bi morda bil v kateri od sosednjih zveznih držav. Tako so prebivalce Pensilvanije, New Yorka, Indiane in Michigana opozorili, naj bodo previdni, in če bi slučajno videli osumljenca, naj se mu nikakor ne približujejo, ampak nemudoma obvestijo policijo. Kot se je izkazalo, se je zatekel v Pensilvanijo. Ko so mu policisti prišli na sled, je nekaj časa bežal, nato pa si sodil sam. Pred tem je dejal, da ne bo nehal moriti, dokler ga ne ustavi policija.

VIDEO

Na Facebook so spet letele številne kritike, saj je bil video umora objavljen kar tri ure, preden so ga pri spletnem gigantu vendarle umaknili. Kritiki izpostavljajo, da če nekdo objavi gole fotografije, te umaknejo praktično takoj, medtem ko videi umorov, posilstev in tako naprej ostanejo vidni po več ur. Nekateri celo verjamejo, da pri Facebooku to počnejo namerno, da bi povečali gledanost videov. Vendar so se pri Facebooku na video že odzvali in zagotovili, da delajo vse, kar je v njihovi moči, da bi takšne posnetke čim prej umaknili z omrežja.

Robert Godwin je bil oče desetih otrok, ki si gotovo ni zaslužil takšne usode.

SOCIALNI DELAVEC

Steve Stephens naj bi bil 37-letni socialni delavec v Beech Brooku, bolnišnici za mentalno zdravje otrok. Tiskovna predstavnica za bolnišnico je potrdila, da je Steve njihov zaposleni, in dejala, da so vsi njegovi sodelavci povsem šokirani nad njegovimi dejanji. Za medije je spregovorilo tudi njegovo bivše dekle Joy Lane, ki jo je tudi omenil v videu, in dejala je, da je bil Steve sicer zmeraj prijazen z vsemi okoli sebe. Steve in Joy sta se razšla pred kratkim.