Zahrbten umor

Neuradno: mamica dveh otrok umrla zaradi denarja?

R.T.
18. 4. 2017, 14.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Uradne informacije o motivih krutega umora so skope, policijska preiskava še poteka.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Slovenijo je na prazničen in lenoben ponedeljek pretresla novica o strelih, ki so sredi dneva odjeknili v gostinskem lokalu na območju Šiške. Poročali smo, da je v streljanju, o katerem je bila policija obveščena okoli 16.30 ure, umrla ena oseba, in sicer 38-letnica, ki je živela v Ljubljani.

Policisti so odvzeli prostost in pridržali 49-letnega moškega iz Ljubljane, za katerega obstajajo utemeljeni razlogi za sum storitve kaznivega dejanja umora (na grozovit ali zahrbten način), saj je s pištolo večkrat ustrelil 38-letno Ljubljančanko, so to sporočili iz policije.

Streljal je na terasi, strelca zadržal gost

Osumljenec je v žensko, ki je bila po poročanju medijev najemnica lokala na končni avtobusni postaji v Pržanu, na terasi lokala izstrelil več strelov, in sicer v času, ko je bilo v lokalu več ljudi. Prisotni so poklicali policijo, eden od gostov ga je tudi zadržal do prihoda policistov. Kot je po poročanju STA v izjavi medijem pojasnil vodja oddelka za splošno kriminaliteto Valter Zrinski, sta se žrtev in strelec poznala, motiv streljanja pa še ugotavljajo.

Kakšno je bilo razmerje med osumljencem in žrtvijo, policisti še ugotavljajo. Po besedah Zrinskega je moški osumljen umora, obravnavali pa bodo tudi sum kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, ker je bilo s streljanjem ogroženo tudi življenje drugih prisotnih v lokalu.

Ogled kraja kaznivega dejanja še ni zaključen. Policija opravlja razgovori z očividci, poteka sodna obdukcija, forenzične preiskave itd. Ko bodo zbrana vsa obvestila, bo osumljenec s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, so sporočili iz policije. Najkasneje bo to v sredo.

Neuradno: umrla zaradi denarja?

Če so uradne informacije o tragediji še skope, pa se pojavljajo neuradne informacije o tem, zakaj je 38-letna ženska, ki naj bi bila tudi mama dveh otrok, umrla. Neuradno naj bi ji sodil moški zaradi denarja. Kot rečeno, pa bo na vsa še neodgovorjena vprašanja ob ponedeljkovi tragediji, uradne odgovore lahko podala šele policijska preiskava.