Nadzorna kamera

VIDEO: Tako je islamski skrajnež na letališču ugrabil vojakinjo

G.G.
21. 3. 2017, 10.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na posnetku nadzornih kamer je videti, da se 39-letni Ziyed Ben Belgacem približa vojakinji izza hrbta, jo zagrabi in odvleče ob steno prostora na pariškem letališču Orly.

YouTube
Trenutek, ko napadalec zagrabi vojakinjo.

Mimoidoči niso opazili, da je pijani 39-letnik ugrabil vojakinjo. V naslednjih sekundah ji je poskušal odvzeti pištol, hkrati pa jo je vlekel po “hodniku” letališkega terminala.

Ko Belgacem in njegova talka izgineta iz pogleda kamere, napadalec vojakinjo potisne ob tla in ji spet poskuša odvzeti orožje. Pri tem ji je na glavo prislonil pištolo ter dejal: »Tukaj sem, da umrem za Alaha.« V tem trenutku sta ga ustrelila druga dva vojaka.

Ziyed naj bi že zgodaj zjutraj na ulicah Pariza ustrelil in lažje ranil tudi policista. S prizorišča je pobegnil in nato južneje, v predmestju Vitry-sur-Seine, približno 10 kilometrov od Orlyja, ukradel drug avto. Poleg tega naj bi vdrl v tamkajšnji bar in grozil prisotnim.

39-letnik ima obsežno policijsko kartoteko, tako naj bi bil v preteklosti že obsojen zaradi oboroženega ropa in kaznivih dejanj, povezanih z drogo. Radikaliziral naj bi se v zaporu, bil pa naj bi tudi na opazovalnem seznamu policije.

Preiskovalci so zaslišali očeta, brata in bratranca napadalca. Oče je zagotovil, da sin ni bil terorist.