Tožba za obrekovanje

Nad medije: Melania Trump se je zmuznila skozi stranski vhod

M.K.
13. 12. 2016, 13.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Prihodnja prva dama ZDA Melania Trump se je na sodišču v Marylandu osebno udeležila predhodne obravnave v sodni pravdi, v kateri zaradi obrekovanja toži blogerja iz okraja Montgomery in britanski tabloid.

Reuters
Melania Trump je s prihodom na sodišče pokazala, da ji je zelo veliko do ustrezne rešitve tega primera.

"Gospe Trump se ni bilo treba udeležiti obravnave, vendar je vseeno prišla, ker je želela osebno srečati sodnika, odvetnike nasprotnih strank in pokazati svojo odločenost za rešitev tega primera," je po pisanju časnika The Washington Post povedal njen odvetnik Charles J. Harder.

Kot je povedal njen odvetnik, se gospa Trump "nadeja uspešne sklenitve tega primera".

Zaslišanje, ki je trajalo 24 minut, je bilo posvečeno reševanju standardnih zadev v primeru civilnih tožb. Zaslišanje je kot običajno potekalo v sodni dvorani. Navzoči so bili tudi pomočniki iz šerifove pisarne v Montgomeryju, ki so sicer zadolženi za varnost na sodišču, kot tudi pripadniki tajne službe.

Melania je na sodišče prišla in odšla mimo javnega vhoda, kar ni nič neobičajnega, kadar so v sodne primere, bodisi kot tožniki ali kot toženi, vključene zelo znane osebnosti. 

"Ni bilo nobenih incidentov," je povedal šerif iz Montgomeryja Darren Popkin. "Privedli smo jo v zgradbo. Sodišče je opravilo svoje,  in potem smo jo pospremili ven." 

Okrajni sodnik Sharon Burrel je za začetek sojenja določil datum od 6. do 22. novembra 2017.

Melania na sodišču ni povedala nič drugega, razen da je vljudno odgovorila na sodnikov pozdrav.

1. septembra je Melania Trump vložila tožbo zoper 70-letnega blogerja Websterja Tarpleyja in zoper birtanski tabloid Daily Mail zaradi obrekovanja. Njeni odvetniki so pred sodiščem prebrali objavljene trditve, vključno s tistimi, ki jih je v svojem blogu objavil Tarpley.

V tožbi Melania Trump trdi, da sta Tarpley in Daily Mail objavila neresnične trditve, da je v prejšnjem obdobju svojega življenja delala kot spremljevalka za visoko družbo. Obe publikaciji sta odstopili od navedenih trditev in umaknili svoje članke.

Tarpley je že prej povedal, da ni obrekoval Melanie Trump, pač pa je le posredoval naprej "neutemeljene govorice in namigovanja", ki so se pojavljali na internetu.

O nobeni od teh trditev na ponedeljkovem zaslišanju pred sodiščem niso razpravljali. Blogerja na zaslišanju ni bilo, navzoča sta bili le njegov odvetnik in pravni zastopnik tabloida Daily Mail, še piše časnik.