peticija

Newyorčani se želijo znebiti Melanie Trump

M.K.
5. 12. 2016, 20.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Prihodnja prva dama ZDA želi še naprej prebivati v stolpnici Trump Tower v New Yorku, vendar je številni meščani ne želijo več tam.

Profimedia
Donald in Melania na konvenciji.

Skoraj sto tisoč ljudi je s podpisom peticije zahtevalo, da Melania Trump spakira svoje dizajnerske torbe in kovčke ter zapusti New York, potem ko je javnost izvedela, da prihodnja prva dama ZDA namerava ostati v mestu, dokler njen sin ne bo dokončal šolskega leta.

Običajno se družina novega predsednika takoj preseli v Belo hišo v Washingtonu, tokrat pa se gospa Trump namerava izneveriti konvenciji in ostati tam, kjer je – s tem pa zaradi visokih stroškov varovanja, davkoplačevalcem mesta New York povzročiti velike stroške, po ocenah približno milijon ameriških dolarjev na dan.

Peticija je naslovljena na guvernerja mest New York Andrewa Cuoma in župana Billa De Blasia. Meščani ju pozivajo, naj zavrneta plačevanje stroškov za varovanje žene Donalda Trumpa, potem ko se bo odselil iz 58-nadstropne stolpnice Trump Tower ob Peti aveniji v središču Manhattna, kjer družina trenutno živi v razkošnem stanovanju.

Profimedia
Načrtovana ureditev življenja Trumpovih bi zahtevala zelo poostrene varnostne ukrepe v New Yorku.

"Davkoplačevalci mesta New York zavračamo plačevanje več kot milijon dolarjev na dan, za to, da bi lahko ostala," so napisali v peticijo. "Če bosta sprejela takšno odločitev, potem naj posledično guverner in župan tudi plačujeta stroške, ki bodo sledili. Denar newyorških davkoplačevalcev je mogoče koristneje porabiti za ceste, šole, javni prevoz, komunalni sistem, nove zaposlitve in druge vrste stroškov, ki jih ima mesto," so po poročanju časnika Independent še napisali jezni meščani in dodali: "Denar, pridobljen z davki, bi morali nameniti izboljšanju bivalnih razmer v mestu za vse ljudi, ne le za nekatere".

Kot smo že pisali, se predsednikova 46-letna žena in njun 10-letni sin po inavguraciji novoizvoljenega predsednika Donalda Trumpa januarja prihodnje leto ne bosta z njim preselila v Belo hišo, pač pa bosta ostala v New Yorku. Da bo Barron lahko nadaljeval šolanje na zasebni šoli na Manhattnu, bosta še naprej bivala v razkošju in udobju, ki jima ga nudi Trump Tower.