Tvitermanija

VIDEO: Trump z novimi izpadi, šal na svoj račun pa ne prenese

T.L.
5. 12. 2016, 08.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kar nekaj napadov preko twitterja si je konec tega tedna privoščil Donald Trump. Med drugim je še enkrat dokazal, da šale na svoj račun ne zna sprejeti.

Profimedia
Donald Trump

V zadnjih dneh novoizvoljeni ameriški predsednik Donald Trump znova doživlja serije "napadov" nekontroliranih objav na družbenem profilu twitter. V soboto so se njegovih razvpitih navad - naj spomnimo, da je imel njegov volilni štab velike težave nad nekontroliranim in nočnimi twitter seansami tedaj še predsedniškega kandidata - lotili v ameriški komični oddaji Saturday Night Live.

Donalda Trumpa upodablja igralec Alec Baldwin. Trump ne bi bil Trump, če bi mirno sprejel šale na svoj račun. Namesto tega se je odzval povsem predvidljivo in po predvajanem skeču na twitterju napadel oddajo in Aleca Baldwina. Zapisal je, da je skušal gledati oddajo SNL, vendar je šov  - negledljiv. "Povsem pristransko, nič smešno, Baldwinovo oponašanje ne bi moglo biti hujše. Žalostno," je zapisal človek, ki bo čez dober mesec sedel v Beli hiši. Zaradi zapisa si je prislužil številne kritike uporabnikov twitterja, češ, da bi si lahko kot izvoljeni predsednik "izbiral" bitke, ne pa da se ukvarja s komično oddajo. Kakorkoli že, s svojim novim izpadom je Trump (nehote?) potrdil bistvo skeča, ki so si ga na njegov račun zamislili ustvarjalci šova SNL. 

Kdo seli proizvodnjo izven ZDA, bo "kaznovan"

Vse skupaj se je dogajalo ta konec tedna, ki je bil Trump zelo dejaven v pisanju tvitov. Sankcije v višini 35 odstotnega davka je napovedal za vsa podjetja, ki selijo proizvodnjo iz ZDA in nato proizvode prodajajo na ameriškem trgu - mimogrede, gre za potezo, ki se jo je poslužil tudi Trump. Vendar tedaj še ni bil predsednik, vendar je Trump to pozabil povedati.

Nato pa se je Trump lotil tudi Kitajske. Potem ko je v petek s telefonskim pogovorom s predsednico Tajvana razjezil Kitajsko, se jo je lotil še na twitterju. predvsem njene monetarne politike.

 "Je Kitajska vprašala ZDA, ali se strinja z devalvacijo njihove valute (zaradi česar je našim podjetjem težje tekmovati), močno obdavčiti naše izdelke, ki prihajajo v njihovo državo (ZDA njih ne obdavči) ali zgraditi vojaški kompleks sredi Južno kitajskega morja? Mislim, da ne!"

ZDA so že pred tem kritizirale kitajsko devalvacijo juana, češ, da nepravično favorizira kitajske izvoznike.

Profimedia
Alec Baldwin je tudi med predsedniško kampanjo oponašal Trumpa.