Gulnara Karimova

Princesa zaradi politike pristala v umobolnici

ud
4. 10. 2016, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Hčerka milijarderja in pred kratkim preminulega uzbekistanskega predsednika Islama Karimova je končala v psihiatrični bolnišnici. Tja naj bi jo, po mnenju medijev, poslal kar zdajšnji predsednik Šavkat Mirziojev (59).

instagram
Princesa se je na hitro znebila svojih nasprotnikov.

Gulnara Karimova (44) je veljala za najbogatejšo žensko v nekdanji Sovjetski zvezi in tudi za najverjetnejšo kandidatko za novo predsednico po tem, ko je umrl njen oče. In prav to naj bi bil razlog, da se je je predsednik Šavkat znebil. Gulnara je študirala na Harvardu, ukvarjala pa se je tudi z manekenstvom in celo petjem.

Uzbekistanski viri pravijo, da se je propad princese začel že leta 2013, ko je proti svoji hčerki nastopil celo njen oče zaradi napol golih fotografij in korupcije. Njen oče, ki je bil znan tudi po tem, da je svoje politične nasprotnike ubijal v vreli vodi, naj bi celo udaril svojo najstarejšo hčerko, ker je pozirala skoraj gola. Gulnara naj bi svoje ogromno premoženje pridobila s sumljivimi posli s telefonsko industrijo. Vpletena naj bi bila tudi v mafijske posle.