Pripravite se

Mraz bo rezal do kosti, lahko zapade tudi sneg

T.L.
4. 10. 2016, 11.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Pripravite se na hladna jutra, naslednje dni padavin ni pričakovati.

Jutra bodo precej hladna.

Če se vam je zdelo današnje jutro nenavadno hladno, si za naslednji dve jutri pripravite še toplejša oblačila. Jutri in v četrtek zjutraj bodo namreč temperature še nekoliko nižje.  

Kot nam je povedal Andrej Velkavrh, dežurni meteorolog na Agenciji za okolje (Arso), so jutranje temperature res nekoliko nižje od siceršnjega oktobrskega povprečja, kar pa ne velja za dnevne temperature.

Jutri in v četrtek temperature ne bodo enako nizke po celotni državi in v istih krajih: kjer bo jutri hladno, ne bo tako hladno v četrtek in obratno. Jutri bodo z bolj vetrovnim vremenom nižje temperature bolj izrazite na nižinskih mraziščih (denimo Črnomelj, Kočevje), v noči na četrtek pa v višje ležečih krajih (Babno polje). Ponekod bodo temperature padle tudi pod nič stopinj Celzija.

Sicer pa se nam v naslednjih dneh obeta precej stabilno vreme: dnevne temperature se bodo gibale od 15 do 20 stopinj Celzija, jutri se nam obeta sončno vreme, v četrtek pa bo sonca nekoliko manj. Vremenske napovedi za konec tedna se ne bodo razveselili tisti, ki so načrtovali lovljenje prijetnih oktobrskih sončnih žarkov, saj zaenkrat kaže, da bo prevladovalo oblačno vreme. V noči iz nedelje na ponedeljek je še povečana možnost padavin, vendar ostaja napoved še odprta.

Kaj pa je s snegom? Naslednjih 14 dni ga še ni na obzorju, pove Velkavrh, dodaja pa, da če bo v nedeljo prišlo do ciklona in padavin, bi lahko v kratkem sneg dosegel tudi kraje na nižjih nadmorskih višinah, vendar nikakor ne v nižinah.