Velika stiska

FOTO in VIDEO: Drama ob deložaciji: želela se je pognati s strehe

R.T.
23. 6. 2016, 20.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Poleg lastnice v hiši živi tudi 50 psov, ki jih je rešila.

Deložacije spremljajo tragične zgodbe. Ena takšnih se je odvila tudi danes v hrvaškem Novigradu. Pred hišo W. P. je zjutraj v tretje prišla policija, da bi izpeljala deložacijo. Obupana lastnica hiše je v enem trenutku splezala na streho in skušala skočiti, vendar so ji to preprečili člani društva Živi zid. Policija je po treh urah, ki so jih preživeli pred hišo, odšla, deložacija pa je prestavljena do prihodnjega tedna.

Lastnici so zaradi slabosti pomagali reševalci. Poleg lastnice pa v hiši živi tudi 50 psov, ki jih je rešila s ceste. saj ima lastnica azil za zapuščene živali. 

"Lastnica je leta 1999 dobila bančni kredit v višini 75.000 nemških mark, čeprav ni morala dobiti 300.000 nemških mark, da bi lahko uredila hišo in se ukvarjala s turizmom. Ker je dobila je le del denarja, hiše ni uredila, ni mogla vračati kredita, potem pa so jo vpisali kot lastniki nepremičnine, ki je vredna več kot 600.000 evrov," je zgodbo povzel odvetnik. 

Člani društva Živi zid so dejali, da so dobili informacijo, da bodo, v kolikor bo deložacija uspela, vse pse evtanazirali. Ker pa jih je veliko in so trenutno zatočišča za živali po Hrvaški, kjer psov ne ubijajo, polna, rešenih psov ne bi mogli namestiti nikamor.