Svet

Anja iz nekoč shiranega dečka 'naredila' korenjaka

Matej Jurgele
1. 4. 2016, 14.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Sestradan nigerijski deček, ki ga je družina zapustila, ker so mislili, da je preklet, si je čudežno opomogel. In to le dva meseca potem, ko ga je našla Anja Ringgren Loven in ga odpeljala v bolnišnico.

Facebook

Lovenova, ki prihaja iz Danske, je dečka našla 31. januarja. Poimenovala ga je Hope (Upanje), saj si je otrok neverjetno hitro opomogel. »Resnično uživa v življenju,« je dejala Lovenova.

Facebook

Hope je sedaj lepo rejen otrok in na njegovo kruto preteklost ga spominjajo le še fotografije, posnete na ulici, ko ga je našla Anja. V tistem času je živel od ostankov hrane, ki jih je našel.

Zdravljenje v bolnišnici je bilo intenzivno in sicer so mu morali odstraniti črve, prav tako pa je vsakodnevno prejemal transfuzijo krvi, s pomočjo katere si je dodobra opomogel.

Skupaj je bilo za njegovo rešitev zbranih neverjetnih milijon dolarjev

Ob objavi zadnjih fotografij je zapisala: »Kot lahko vidite na fotografijah, Hope resnično uživa v svojem življenju in sedaj ima 35 bratov in sester, ki lepo skrbijo zanj, se igrajo z njim, se učijo in skrbijo, da je na varnem in da prejema veliko ljubezni.«

Facebook
Hope je danes srečen in zdrav otrok.

Hope bo moral prestati še nekaj operacij zaradi prirojenih napak. Toda Lovenova, ki je osnovala African Children's Aid Education and Development Foundation, je optimistična, da si bo popolnoma opomogel.