Vreme

Pred nami je lep, nekoliko vetroven vikend

R.T.
1. 4. 2016, 13.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Do sredine prihodnjega tedna bodo popoldanske temperature pogosto presegale 20 stopinj Celzija.

Davorin Volavšek Photography
Danes bodo temperature povsem poletne.

Danes bo v zahodni polovici Slovenije zmerno do pretežno oblačno, na območju zahodnih Julijskih Alp ni izključena kakšna dežna kaplja. Več jasnine bo v vzhodnih krajih. Pihal bo jugozahodnik, ki bo predvsem v severovzhodni Sloveniji še okrepljen. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21, v vzhodni Sloveniji do 24 stopinj Celzija.

Zvečer bo jugozahodnik ponehal, v Prekmurju in na Štajerskem pa bo prehodno zapihal severovzhodnik. Tam se bo tudi pooblačilo, ni izključena kakšna kratkotrajna ploha. Ponoči se od severovzhoda pooblačilo v večjem delu Slovenije. Na Primorskem bo proti jutru zapihala šibka burja in zjasnilo se bo. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Obeti

V soboto bo na Primorskem precej jasno. Šibka burja bo popoldne ponehala. Drugod se bo dopoldne jasnilo. Ponekod bo zapihal vzhodni do jugovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 23 stopinj Celzija.

V nedeljo in ponedeljek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo in toplo. V nedeljo bo spet zapihal jugozahodnik, ki se bo v ponedeljek okrepil.