Svet

Facebook in Twitter v nemilosti Islamske države

R.T.
25. 2. 2016, 12.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Islamska država je objavila nov videoposnetek, v katerem grozi ustanoviteljema Facebooka in Twitterja.

Napovedali so vojno družbenima omrežjema.

Pri časom so pri Twitterju oznanili, da so v zadnjih osmih mesecih onemogočili več kot 125.000 računov, ki naj bi poveličevali terorizem. Pripadali naj bi skrajnežem, ki so tako ali drugače povezani z Islamsko državo.

Skrajneži Islamskedržave so v 25-minutnem posnetku zagrozili, da se bodo maščevali, če bodo pregnani iz družbenih omrežij. Tako Facebook kot Twitter sta namreč začela s svojih platform preganjati pripadnike Islamske države in njihove podpornike, da bi preprečila širjenje skrajne ideologije in novačenje novih sledilcev.

Džihadisti jim menda niso ostali dolžni. Tako naj bi prevzeli več kot 10.000 profilov na Facebooku, 150 Facebookovih skupin in 5.000 profilov na Twitterju. Baje se bodo maščevali, če jim bo kdorkoli poskušal preprečiti uporabo omenjenih družbenih omrežij.

V posnetku tako Jacka Dorseyja, soustanovitelja Twitterja, kot tudi Marka Zuckerberga, soustanovitelja Facebooka, »ozaljšajo« s sledmi nabojev. Pri Twitterju se na grožnje menda ne bodo odzvali, saj da jih redno prejemajo.