Svet

Sprejeli bodo ameriške begunce

Matej Klarič
23. 2. 2016, 10.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Če bo Trump postal predsednik ZDA, bo to gotovo mnogim prebivalcem povzročalo sive lase. Kanadski otok se je zato spomnil reklame, ki Američane na izviren način vabi k selitvi.

Profimedia
Cape Breton

»Pozdravljeni, Američani! Donald Trump lahko postane predsednik vaše države! Če se bo to zgodilo in se odločite, da želite pobegniti od tam, vam predlagamo, da se preselite na otok Cape Breton!« Tako prebivalce ZDA nagovarja njihova lokalna spletna stran.

V drugem oglasu pa sporočajo: »Ne čakajte, da bo Donald Trump izvoljen za predsednika in boste iskali drug kraj za življenje. Začnite že zdaj, na dan volitev pa samo skočite na avtobus in začnite novo življenje v Cape Bretonu, kjer je ženskam dovoljen splav, kjer muslimani lahko svobodno korakajo, zidovi pa zadržujejo samo strehe naših cenovno izjemno ugodnih hiš.«

Reuters
Česar promocijska stran sicer ne omenja, je, da so v preteklosti denar na otoku služili tudi s pobijanjem tjulnjev, a to k sreči, zaradi slabega povpraševanja, ni več tako pogosto.

Ne potrebujete zilijona dolarjev

V še enem oglasu Američane nagovarjajo z duhovitim sporočilom: »Koliko bi stala triposteljna soba blizu jezera v vaši državi? Okrog zilijon dolarjev (neskončno ogromno, op. p.). Morate BITI Donald Trump, da si lahko privoščite takšen kraj. Toda v Cape Bretonu imamo cenovno najdostopnejši stanovanjski trg v Severni Ameriki!« Kot še omenjajo na spletni strani, na otoku nihče nima orožja, uživajo pa tudi brezplačen zdravstveni sistem ter izpostavljajo, da cenijo raznolikost.

Že več kot 50 tisoč povpraševanj

Spletna stran
50 tisoč povpraševanj je spletna stran dobila samo v treh dneh, odkar so začeli oglaševalsko kampanjo. To je več kot v vsem prejšnjem letu.

Izvirna kampanja je obrodila neverjetne rezultate. Otok z nekaj več kot sto tisoč prebivalci je samo v treh dneh, odkar so začeli kampanjo, prejel že 50 tisoč povpraševanj, kar je več, kot so jih dobili v celotnem lanskem letu. Zadnja leta se sicer soočajo z velikim upadom prebivalstva, ki je posledica zaprtja premogovnika in jeklarne, dodatno pa je upad delovnih mest povzročil padec cen nafte.

Trumpa bi poslali v vesolje

Reuters
Na kanadski otok vabijo vse, ki bodo želeli zaradi Trumpove zmage migrirati drugam.

Na spletu se je pojavila tudi peticija, ki Trumpa pošilja v vesolje. Kot je predlagal njen avtor, bi milijarderja poslali v vesolje in ga tam tudi pustili, ker smo, kot je zapisal v predlogu, že vsi utrujeni od njegovih nezaslišanih izjav. Peticijo je podpisalo že skoraj 65 tisoč ljudi.