Črna kronika

So ga pretepli zato, ker je vrtel srbske pesmi?

G.G.
23. 2. 2016, 10.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ko pridejo skupaj Hrvati in Srbi, se še vedno lahko izcimi kakšen incident. Tako so v vročici minulega petkovega večera v slavonski vasi Okučani hrvaški mladci pretepli srbskega mladeniča.

Facebook
Jovan Matijević pravi, da ga niso korektno obravnavali niti v bolnišnici.

Kaj se je zgodilo? 22-letni Jovan Matijević, sicer srbske narodnosti, je v petek zvečer v lokalnem pajzlu na džuboksu izbral dve pesmi. Že čez nekaj sekund je do njega stopil 28-letnik in ga opomnil, da se »takšne pesmi« tukaj ne posluša. Jovan naj bi namreč izbral srbsko pesem.

Sledile so ostre besede, prerivanje in pretep. Jovan je bil v družbi s prijateljem, proti njima pa so stali štirje moški hrvaške narodnosti. Najslabše jo je odnesel Jovan, ki je moral v soboto zjutraj poiskati pomoč v bolnišnici.

Po incidentu je nekaj svojih fotografij objavil na Facebooku, srbskim medijem pa je potožil, da so policisti spremenili njegove besede. V zapisniku namreč piše, da je on začel pretep, a sam trdi, da to ni res. Poleg tega naj bi mu zdaj še grozili na Facebooku.

Policija na očitke, da so ga napadli zato, ker je Srb, le zamahne z roko. Pravijo, da gre za prenapete mladeniče, ki jih bodo kaznovali zaradi kaljenja javnega reda in mira.