Črna kronika

Skozi rdečo v smrt

ss
22. 2. 2016, 17.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na kamniški obvoznici se je v soboto ponoči zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil 20-letni voznik iz okolice Kamnika.

Profimedia
Dvajsetletnik, ki med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom, je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.

Ljubljanska policijska uprava je bila o nesreči na kamniški obvoznici, v križišču pri šolskem centru, obveščena v soboto okrog 2. ure ponoči.

Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom so policisti ugotovili, da je 20-letnik iz okolice Kamnika vozil osebno vozilo znamke Audi A3 po regionalni cesti v Kamniku iz smeri Vrhpolja proti Duplici, pri tem pa se pri vožnji skozi križišče domnevno ni ravnal po barvah luči na semaforju; v križišče naj bi zapeljal, ko je na semaforju svetila rdeča luč. Takrat je z Novega trga, iz smeri Zdravstvenega doma Kamnik, pripeljal 25-letni voznik osebnega vozila Opel Astra, prav tako doma iz okolice Kamnika. Dvajsetletnik, ki med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom, je ob trku utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče, 25-letnik pa v nesreči ni bil poškodovan. Sopotnika v obeh vozilih v trčenju prav tako nista bila poškodovana. Poleg policistov in reševalcev so posredovali kamniški gasilci, ki so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulatorja na obeh vozilih. Na avtomobilih je nastalo za okrog 6000 evrov škode.

Vozniki v omenjenem križišču večkrat v rdečo

»Sam dostikrat prečkam to križišče in velikokrat doživim, da predvsem mladi fantje ne upoštevajo semaforja in prevozijo rdečo luč. Poleg tega marsikdo v rokah drži mobilni telefon. Zato se dostikrat čudim, ko nasproti tržnice ali na avtobusnem postajališču pred osnovno šolo stoji policist ali policistka in preverja, ali so vozniki pripeti, kar je tudi prav, a na obvoznici, pred tem križiščem, ne vidim nikoli, da bi kdo spremljal norenje voznikov skozi rdečo luč. Škoda je zaradi take neumnosti izgubiti življenje, izgubiti otroka, a na žalost, glede na neprevidnost in norenje mladih voznikov, se čudim, da teh nesreč, s tako tragičnim koncem, ni še več,« je pod novico na facebooku spletne strani kamnik.info zapisal bralec Roman. »Ne samo mladi fantje ... starši, ki vozijo otroke v/iz šole ali vrtca, starejši, srednjih let, pa vozniki cistern in tovornjakov, ni da ni ...« pa ga je dopolnila bralka Marijana.