Svet

Sumljiva torba na enem od terminalov danskega letališča

STA
18. 11. 2015, 15.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Zaradi sumljive torbe so danes izpraznili enega od terminalov letališča Kastrup v danskem Koebenhavnu, a so bombni preplah po preiskavi preklicali. Nekaj ur pred tem je sicer danska policija za eno stopnjo dvignila raven ogroženosti, kot razlog za to pa navedla večje tveganje za teroristični napad po tovrstnih napadih minuli petek v Parizu.

Wikipedia
Gre za podatke o potnikih, ki jih letalski prevozniki shranijo ob nakupu vozovnice.

Kot je prek Twitterja sporočila danska policija, so tretji terminal evakuirali zaradi "pogovora o bombi". Sumljivo torbo so nato preiskali, a bombe niso našli.

Danska obveščevalna služba PET medtem ni povišala svoje ocene teroristične grožnje za Dansko, ki še vedno ostaja "resna".

Začasno so ustavili ves železniški promet na letališče, s terminala so za približno uro in pol evakuirali več sto ljudi.

Letališče Kastrup je največje letališče v Skandinaviji, od začetka leta do konca oktobra pa je preko njega potovalo že 22 milijonov ljudi.

Prav tako danes je danska policija dvignila stopnjo ogroženosti na drugo najvišjo. "Po terorističnih napadih v Parizu danska policija sedaj dviga svojo notranjo raven pripravljenosti na 'bistveno povišano'," so sporočili v izjavi.