Svet

So strici iz ozadja mladega dinasta strpali v hišni pripor?

G.G.
9. 10. 2014, 13.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Severnokorejskega voditelja Kim Jong-Una že mesec dni ga niso videli v javnosti. Trenutno je najbolj vroča teorija, da ga je vodilna klika strpala v hišni pripor.

Reuters
Kim je sicer zelo pogost priimek v Severni Koreji, prav tako je pogosto ime Jong Un.
Najprej so poročali, da se je 31-letni dinast nemarno zredil. Baje od ementalca, kot za šalo pa se je sladkal tudi z drugimi siri in nasploh užival v mastni hrani. Čez nekaj dni so javili, da ima putiko, sindrom obilja stare meščanske družbe. Zdaj pa se predvsem južnokorejski mediji in goreči nasprotniki izoliranega severnokorejskega režima naslajajo ob novici, da so Una »strici iz ozadja« praktično strmoglavili.

To vse so bolj ali manj tehtna ugibanja, dejstvo pa je, da je na 20. obletnici smrti Ljubljenega vodje, Unovega deda Kim Il Sunga, Un vidno šepal.

Reuters

Strokovnjaki, ki podrobneje spremljajo vsak korak severnokorejskega režima, pravijo, da se je v zadnjih tednih spremenil način njihove propagande. Ni več tako resnobnih groženj z jedrskimi napadi na sovraga (ZDA), več pa je bolj spravljivih stališč do mednarodne politike v celoti.