Slovenija

EPP pravi, da bi zahtevam popolnoma ustrezala Tanja Fajon

STA/J.P.
9. 10. 2014, 14.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Predsednik politične skupine Evropske ljudske stranke (EPP) v Evropskem parlamentu Manfred Weber je danes pozval slovensko vlado, naj za novo kandidatko za evropsko komisarko predlaga izkušeno žensko. Ob tem je omenil, da bi tem zahtevam popolnoma ustrezala evropska poslanka Tanja Fajon s seznama kandidatov, ki ga je poleti poslala slovenska vlada.

"Skupina EPP bo podprla le kandidatko z izkušnjami," je poudaril Weber, potem ko je nekdanja premierka Alenka Bratušek, kandidatka za podpredsednico Evropske komisije, pristojno za energetsko unijo, v sredo dobila negativno oceno pristojnih odborov Evropskega parlamenta. "Na seznamu, ki ga je lansko poletje predložila slovenska vlada, je bila, denimo, evropska poslanka Tanja Fajon. Ona bi popolnoma ustrezala tem zahtevam," je dodal.

Ob tem je omenil, da bi tem zahtevam popolnoma ustrezala evropska poslanka Tanja Fajon s seznama kandidatov, ki ga je poleti poslala slovenska vlada.

Ob tem je pojasnil, da v interesu evropskih državljanov potrebujemo močno Evropsko komisijo, ki bi začela z delom čim prej. "Zato smo pripravljeni sodelovati s slovensko vlado in političnimi strankami glede predlogov, da bi se izognili drugemu neuspehu," je v sporočilu za javnost še zapisal vodja skupine EPP.