Znova padel rekord!

Znan je znesek zbran v 8. dobrodelnem maratonu

Ž.K.
23. 12. 2022, 09.39
Posodobljeno: 23. 12. 2022, 10.15
Deli članek:

Po 28 urah pretresljivih in presunljivih zgodb, zabave in glasbe je znan končni rezultat.

facebook
Rekordni znesek zopet zbran za dobrodelne namene.

Ob deveti uri se je zaključil 8. DOBRODELNI MARATON, ki je neprekinjeno trajal celih 28 ur in je na koncu znova šokiral z zneskom zbranega denarja. Slovenci smo znova dokazali, da se znamo imeti radi in če stopimo skupaj, se lahko zgodi čudež - in se je!

Ustvarjalci Denis Avdić Šova so z donacijami in pokrovitelji uspeli zbrati osupljivih 1.154.873,60 EUR, kar je več kot lani.

Na spletni strani Radia 1 so ob tem zapisali: "28 ur smo imeli v mislih le eno - pomoč družinam v stiski. In te misli, da bi letos lahko pomagali še več družinam, so postale resničnost. Resničnost, ki naježi kožo in otopli še tako trdo srce. Znova smo premikali gore in uspelo nam je nekaj, o čemer smo potiho sanjali vsi – znova smo presegli lansko številko!" in dodali: "Draga Slovenija, z vašo pomočjo smo 28-urni dobrodelni maraton pripeljali do konca in znova je zmagala dobrosrčnost! HVALA, vsakemu posebej, ker ste bili del največje pravljice in pomagali družinam v stiski, saj bodo tako njihovi prazniki bolj nasmejani in topli."

Ko so Denis, Jana in Miha, ki so 28 ur z ganljivimi zgodbami in gosti skrbeli za presunljiv program zvedeli za zbran znesek, so se jim dobesedno ulile solze sreče. 

Radio1
Maraton 28 ur dobrodelnosti je potekal od 22. decembra, od 5. ure zjutraj do 23. decembra, do 9. ure.