Nemarnost brez primere

Rovinjčanom v Sloveniji avto ometali s človeškim drekom

R.T.
11. 2. 2018, 15.24
Posodobljeno: 21. 2. 2018, 09.13
Deli članek:

Dva hrvaška para iz Rovinja sta se za vikend oddih odločila obiskati slovenske Terme Dobrna. Nekega nemarneža so očitno zmotile hrvaške registrske tablice na njihovem avtomobilu, poroča hrvaški Glas Istre.

Facebook/Bojan Milijašević/Glas Istre
Grozljivo ...

Štirje Rovinjčani si bodo dobro zapomnili svoj zimski oddih v Sloveniji.

Kot poroča hrvaški portal Glas Istre, so svoj avtomobil parkirali pred hotelom v Termah Dobrna, kjer jih je zjutraj pričakalo, milo rečeno, neprijetno presenečenje. "Bil sem v Sloveniji, kjer so mi avto zapacali s človeškimi iztrebki," je za portal dejal oškodovanec Bojan Milijašević. Neznanec ali več njih so se tako pod krinko noči lotili nadvse nečednega dela in avtomobil puljske registracije "okrasili" z drekom.

"Lahko si predstavljate, kako sem se počutil, ko sem se zavedel, kaj se je zgodilo. Najprej sem pomislil, da gre za ptičje iztrebke, saj nisem mogel doumeti, da bi nekdo zbral človeške iztrebke in jih zmetal na avto," je dodal Milijašević, sicer lastnik vozila.

Ni šlo za "nacionalno" obarvan incident

Hrvaški državljan pa ni bil edina tarča nemarnih napadalcev. Kot so pojasnili v Termah Dobrna, je na nezavarovanem parkirišču ob lokalni cesti, na katerem so parkirali tako gostje hotela Park kot zaposlenih v Termah Dobrna, "neznani objestnež v noči na 28. januar tri tam parkirana vozila poškropil s fekalijami." Dodajajo, da je bilo eno vozilo z avstrijskimi, eno s slovenskimi in eno s hrvaškimi registrskimi tablicami, zato, kot pravijo, "izključujemo možnost, da bi šlo za »nacionalno« obarvan incident. Vsem udeležencem je bilo predlagano, da kot oškodovanci dogodek prijavijo policiji, da bi ta lahko ukrepala zoper neznanega storilca."