Zima še ni rekla zadnje

V četrtek sneg? Po nižinah bi ga lahko zapadlo do 20 centimetrov

J.P.
29. 1. 2018, 08.39
Posodobljeno: 29. 1. 2018, 08.44
Deli članek:

Začelo se bo v sredo, že dan pozneje pa se bo meja sneženja predvidoma spustila do nižin.

Bobo

Prihaja hladna fronta. Natančneje v četrtek popoldan, njen prehod pa bi se lahko zavlekel krepko v noč na petek, poroča portal Neurje.si.

Meja sneženja se bo spustila do nižin

Padavine bodo do petkovega jutra ponehale, najpozneje na jugovzhodu države.

Rahle padavine se bodo v hribovitih predelih zahodne Slovenije začele pojavljati že v sredo proti večeru. V četrtek dopoldne se bodo od severa krepila in čez dan zajele vso državo. »Sprva bo povsod deževalo. Popoldan nas bo od severovzhoda zajel hladen zrak, temperature bodo naglo padale, z njimi pa tudi meja sneženja, ki se bo postopno spustila do nižin,« so zapisali.

Sneg bo bregove najprej pobelil na Koroškem, Štajerskem in deloma v Prekmurju. Drugod po državi gre belo odejo pričakovati v četrtek zvečer. Temu primerne bodo tudi temperature: medtem ko bodo dopoldanske nekje med 4 in 9 stopinjami Celzijami, se bo zvečer živo srebro ustavilo pri 0 stopinjah Celzija.

Padavine bodo do petkovega jutra ponehale, najpozneje na jugovzhodu države. Istega dne se bo pokazalo sonce.

Od 5 do 20 centimetrov snega

Trenutni izračuni omenjenega portala kažejo, naj bi po nižinah večjega dela Slovenije zapadlo od 5 do 20 centimetrov snega. »Največ na jugu Slovenijo, najmanj pa v Prekmurju. V višje ležečih krajih bi bilo snega še bistveno več. Nad okoli 800 metrov nadmorske višine bi večinoma zapadlo od 20 do 50 centimetrov novega snega,« so zapisali.

Sledilo bo vreme, kot smo mu priča zadnjih nekaj dni.