12-letni JoJo

V napadu, v katerem je bila ubita Bela vdova, naj bi umrl tudi njen sin

J.P.
29. 1. 2018, 08.01
Posodobljeno: 29. 1. 2018, 08.05
Deli članek:

V ameriškem napadu z dronom, v katerem je bila ubita zloglasna britanska džihadistka – tako imenovana ’bela vdova’ –, naj bi umrl tudi njen sin.

Profimedia
Ubita je bila na meji med Sirijo in Irakom.

Junija lani je na meji med Irakom in Sirijo umrla Sally Jones iz Kenta v Veliki Britaniji. Bela vdova, kot je bila znana, je leta 2013 s svojim sinom JoJojem Dixonom pobegnila v Sirijo. Takrat je imel 9 let. Z njima je šel tudi heker Junaid Hussain, s katerim se je 50-letnica poročila še isti dan, ko je prispela v Sirijo in se je JoJo spreobrnil v islam. Husssain je leta 2015 umrl v ameriškem napadu z dronom. Imel je 21 let.

Skoraj 100-odstotno

Pred časom so britanski mediji poročali, da naj bi bil 12-letnik v času mamine smrti v »trenažnem taboru«. Zdaj pa se je našel vir, ki pravi, da je umrl skupaj z njo. Da njegova smrt ni 100-odstotna potrjena, še navajajo, gre pripisati le dejstvu, da je težko pridobiti DNK vzorce z vojnega območja.

Dva sinova

Jonesova je kot Bela vdova širila džihadistično propagando in zahodnemu svetu grozila s terorističnimi napadi.

JoJo je bil mlajši od dveh sinov, ki jih je imela z dvema različnima moškima. Njegov oče Darren Dixon se je od Jonesove ločil pred več leti. Oče njenega starejšega sina Jonathana, ki šteje 21 let, je zaradi ciroze jeter umrl dve leti po njegovem rojstvu.