Dobrodelnost

Nadobudni mladenič bo ponovno pomagal

Gabrijel Toplak
13. 11. 2017, 20.00
Deli članek:

Del tokratnega izkupička bo humanitarec Rok Černic namenil tudi 11-letnemu Marku Aberšku, ki želi na operacijo v Ameriko.

Mediaspeed
Rok Černic: »Zahvala gre tudi igralcem NK Maribor, ki pokažejo svoje srce in mi podarijo kakšen dres.«

Za 19-letnega humanitarca Roka Černica, ki se je letos tudi sam znašel pred precej zahtevno preizkušnjo, saj mu je z mamo grozila izguba strehe nad glavo, lahko nedvomno rečemo, da je res neutruden. Spet je humanitaren. Na svojem facebook profilu je nedolgo nazaj uradno začel novo dražbo športnih dresov in ponosno obelodanil, da je že v prvih 12 urah zbral 550 evrov. »Tokratni izkupiček bom namenil na dve strani, in ne samo za prehrambne pakete,« je odločen humanitarec.

Osebni arhiv
Običajno mu priskočita na pomoč humanitarka Beba Ščap in KMŠ – Klub mariborskih študentov.

TOKRAT »DVA« PREJEMNIKA

Polovico denarja bo namenil za operacijo 11-letnega Marka Aberška, ki se s starši trudi zbrati denar za njegovo pot v Ameriko. »Fanta sicer še ne nisem uspel spoznati osebno, a mi je njegova zgodba odprla oči, saj naj bi tudi njemu, tako kot Lani, zdravniki že napovedali amputacijo stopal. Mark ima še ponavljajoče se težave z srcem, zato so mu v preteklosti že vgradili umetno zaklopko. Torej, želim si, da bomo ljudje, tako kot smo pri Lani, tudi v tem primeru stopili skupaj,« je optimističen Černic. Drugo polovico denarja bo v dogovoru s centrom za socialno delo namenil občanom, ki živijo na robu preživetja in bodo z njegovo pomočjo v prihajajočih prazničnih mesecih deležni nekoliko boljše hrane. Černic je vesel, da so mu na pomoč spet priskočili športniki in drugi ljudje iz športa. Tradicionalno sta z njim spet humanitarka Beba Ščap in KMŠ – Klub mariborskih študentov.

Roku Černicu, ki ga številni podpirajo, že tradicionalno pomaga mariborsko podjetje, ki bo tudi tokrat doniralo 500 evrov za prehrambne pakete.

ZAHVALA PODJETJU IN IGRALCEM

Izklicna cena nogometnih dresov – trenutno jih je na voljo 13 – je 50 evrov, razloži Černic. »Cena se viša za 10 evrov, dražba pa bo predvidoma trajala 20 dni z možnostjo podaljšanja,« še pravi mladi humanitarec. Obenem se zahvaljuje mariborskemu podjetju, ki bo doniralo še 500 evrov za prehrambne pakete. Ne pozabi pa niti na zdajšnje in nekdanje igralce NK Maribor, ki pokažejo svoje srce ter mu podarijo kakšen dres.