Premajhen odziv

Za mlajše od 30 let na voljo delo z otroki s posebnimi potrebami

S.R./STA
25. 10. 2017, 17.25
Posodobljeno: 25. 10. 2017, 17.31
Deli članek:

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori javnemu razpisu za spodbujanje zaposlovanja mladih v nevladnih organizacijah na področju dela z otroki s posebnimi potrebami, so zapisali na spletni strani vladne službe.

STA
Evropska sredstva za zaposlovanja mladih za delo z otroki s posebnimi potrebami

Skupna višina sredstev, namenjenih za javni razpis, je 324.000 evrov. Od tega bo Evropski socialni sklad prispeval okvirno 260.000 evrov oziroma 80 odstotkov. Razpis bo v kratkem objavilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Gre za drugi javni razpis, ki je razpisan v višini preostanka sredstev prvega javnega razpisa, objavljenega konec junija 2017. Prvi namreč ni dosegel pričakovanega odziva, zato se je ministrstvo javni razpis odločilo ponoviti.

Z razpisom želijo sofinancirati zaposlitev brezposelnih mladih starih od 15 do vključno 29 let. Ti bodo v času trajanja projekta zaposleni v nevladnih organizacijah, kjer bodo v pomoč otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami v obdobju, ko so ti vključeni v izobraževalni proces.

Vključeni bodo lahko v aktivnosti za povezovanje nevladne organizacije in vzgojno-izobraževalnega zavoda, predvsem v okviru programa, šole v naravi in nudenja različnih dodatnih obravnav, ki jih v okviru vzgoje in izobraževanja otrok s posebnimi potrebami ne dobijo. Kot so zapisali, bodo na ta pridobivali znanje, kompetence in veščine na področju dela z otroki s posebnimi potrebami in povečali možnosti zaposlitve tudi po koncu projekta. Predvideli so, da bi se v projekte v okviru javnega razpisa vključilo štirideset mladih.