Megličevo prepričali, da ostane

Celarčeva: Dogodki v zadnjih dneh dokazujejo, da so razmere neurejene

S.R./STA
25. 10. 2017, 17.15
Posodobljeno: 25. 10. 2017, 17.53
Deli članek:

Anamarija Meglič ostaja strokovna direktorica Pediatrične klinike UKC Ljubljana, so sporočili iz UKC Ljubljana. Ministrica Milojka Kolar Celarc sicer poudarja, da je odgovornost za urejanje razmer znotraj javnih zavodov v rokah vodstev javnih zavodov.

M24
Pediatrična klinika UKC Ljubljana.

Anamarija Meglič je po neuradnih, a zanesljivih informacijah v torek zvečer sicer že podala odstopno izjavo. To so za 24ur.com tudi potrdili na UKC Ljubljana. Neuradno so Megličevo še danes dopoldne prepričevali, naj vendarle ostane strokovna direktorica pediatrične klinike.

Kot so sporočili iz UKC Ljubljana, Megličevazagotavlja, da so otroci, ki se zdravijo na pediatrični kliniki, obravnavani varno in kakovostno. Strokovna direktorica pediatrične klinike ima polno podporo predstojnikov oddelkov klinike, so navedli. Dodali so še, da se strokovna direktorica skupaj z vodstvom UKC trudi, da uredi formalno vodenje službe za kardiologijo.

Ministrica zahteva poročilo

Na dogajanje zadnjih dni se je odzvala tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc. Kot pravi, so za urejanje razmer, vključno s kadrovskimi, odgovorna vodstva javnih zdravstvenih zavodov, tako tudi vodstvo UKC Ljubljana. Nadaljuje, da se je na njene številne pisne poizvedbe o stanju na otroški kardiologiji vodstvo UKC Ljubljana vedno znova odzvalo z obvestilom, da so razmere na Pediatrični kliniki uredili. Hkrati so, kot navaja, v javnosti zagotavljali, da so v veliki meri odpravili sistemske nepravilnosti, izboljšali odnose ter da delo poteka varno in kakovostno.

Celarčevadodaja, da dogodki v zadnjih dneh dokazujejo ravno nasprotno, zato, pravi, je danes od direktorja UKC Andraža Kopača zahtevala poročilo o razmerah na Pediatrični kliniki.