Državni sovražnik številka 1

V gozdu na Madžarskem prijeli poklicnega morilca, ki ima »za pasom« 70 življenj

R.T.
25. 10. 2017, 16.43
Posodobljeno: 25. 10. 2017, 17.01
Deli članek:

Preiskovalci avstrijskega zveznega kriminalističnega urada so v sodelovanju z madžarskimi kolegi odkrili in prijeli 35-letnega Atifa Z., enega najbolj iskanih poklicnih morilcev, ki naj bi v domovini umoril 70 ljudi.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

35-letni Atif Z. v Pakistanu velja za državnega sovražnika številka ena. Kot poklicni morilec naj bi v domovini, kjer je znan tudi pod vzevkom »klavec iz Pakistana,« v žep pospravil zajeten kupček denarja. Proti plačilu naj bi načrtno umoril vsaj 70 ljudi.

Po poročanju avstrijskega portala Kronenzeitung naj bi se po tem, ko je bila zanj izdana mednarodna tiralica, ukvarjal s še donosnejšim poslom, in sicer tihotapljenjem ljudi. Tako naj bi v zadnjem času po tako imenovani zahodni balkanski poti nezakonite priseljence prek Srbije in Madžarske tihotapil v Avstrijo ter nato naprej v Nemčijo.

Dunajski kriminalisti so na podlagi informacij, da je Atif znova na tihotapski poti čez Madžarsko v smeri Avstrije, o tem obvestili svoje madžarske kolege. Ti so ga skupaj s 41 prebežniki izsledili v gozdu v bližini mesta Boly v bližini tromeje s Srbijo in Hrvaško ter mu hitro nadeli lisice.