Upor zapornikov

V zaporu na Povšetovi zatišje

S.R./STA
14. 10. 2017, 08.13
Posodobljeno: 14. 10. 2017, 10.05
Deli članek:

Po poročanju Radia Slovenija naj bi se razmere v zaporu na Povšetovi ulici v Ljubljani umirile.

Bobo
Upor v zaporu na Povšetovi.

"Razmere so bile ves čas pod nadzorom, pozno zvečer pa so se vsi priporniki vrnili v svoje prostore. Policija v dogodku ni posredovala," so še navedli v sporočilu za javnost in več pojasnil o dogodku napovedali za ponedeljek.

Včeraj popoldne se je več zapornikov v zaporu na Povšetovi ulici uprlo paznikom. Ko se po sprehodu niso želeli vrniti v svoje celice, so morali pazniki na pomoč poklicati večje število pravosodnih policistov, saj sami razmer niso uspeli obvladati. Danes vse poteka skladno s hišnim redom, posebnosti pa ne beležijo, so sporočili iz Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij.

Ljubljanski policisti sicer niso izvedli nobenih ukrepov, prav tako niso vstopili v objekt. "Ukrepe znotraj varovanega objekta so izvajali izključno pravosodni policisti. Policisti PU Ljubljana pa so bili zgolj prisotni v bližini objekta iz razloga nudenja pomoči v primeru potreb," so še navedli na policiji.

Upor je domnevno sprožil pripornik Valon Hoxaj, sicer albanski državljan, prijet v okviru operacije Kobra. Čeprav so informacije policije zaenkrat še vedno zelo skope, pa na dvorišču zjutraj naj ne bi bilo več slišati vpitja, prav tako tam naj ne bi bile več prisotne okrepljene policijske enote.