Nekateri kar z avtomobili in kombiji

Košarkarska mrzlica: Dodatni leti za Istanbul, a okoli aranžmajev ogromno težav

S.R./STA
15. 9. 2017, 18.37
Posodobljeno: 15. 9. 2017, 19.04
Deli članek:

Slovenski košarkarji se bodo v nedeljo potegovali za zlato medaljo, zato navijači mrzlično iščejo načine, da se v boj vključijo v živo s tribun. Iz Fraporta Slovenija so sporočili novico o dodatnih letih, vendar je povpraševanje preprosto preveliko.

Profimedia
Iščejo se letala za navijače košarkarske reprezentance .

Predstavnica za odnose z mediji Adrie Airways Špela Mivšek je za MMC RTVS povedala, da je povpraševanje za polete v Istanbul danes izjemno, zato v tem trenutku proučujejo vse razpoložljive možnosti za izvedbo nedeljskih poletov. Očitno je usklajevanje obrodilo sadove. Iz Fraporta Slovenija, ki upravlja z ljubljanskim letališčem, so tako sporočili, da je trenutno v nedeljo predvidenih 11 letov v Istanbul, v ponedeljek pa devet prihodov. V veljavnem voznem redu sta sicer vsak dan predvidena dva prihoda in odhoda. Ure odhodov in prihodov se še usklajujejo, dokončen urnik pa bo znan v soboto, so navedli.

Pri Kompasu že ves dan nedosegljivi

Slovenska tiskovna agencija se je za pojasnila obrnila tudi na agencijo Kompas, a na njih še vedno čaka. Je pa TV Slovenija poročala, da so morali zaradi velikega povpraševanja ustaviti prodajo navijaških aranžmajev, saj so zanje v prvih treh urah delovnika prejeli 1000 rezervacij.

Kot je povedal eden od navijačev, ki je po četrtkovi zmagi Slovenije pri Kompasu vplačal aranžma za ogled finalne tekme, so tudi zanje na agenciji že ves dan nedosegljivi in še vedno ne vedo, ali bodo v Istanbul sploh lahko odleteli. Popoldne so jim sporočili le to, da tudi vstopnic za sedišča druge kategorije nimajo več na voljo in jim ponudili slabše karte.

Ker očitno z letali ne bo mogoče zadostiti izjemno povečanemu povpraševanju, se po pisanju medijev posamezniki že samoorganizirajo in načrtujejo, da bodo dolgo pot v Turčijo opravili z avtomobili, kombiji ali avtobusi. Košarkarski navdušenci imajo sicer na voljo še možnost letov z okoliških letališč, a so tudi cene iz ure v uro višje.

UE Celje danes izdala skoraj 300 potnih listov 

Del športne evforije se je preselil tudi na celjsko upravno enoto, kjer so navijači dopoldne hiteli z naročili potnih listov, s katerimi bodo lahko odpotovali v Turčijo na nedeljski finale. Po sinočnji zmagi slovenskih košarkarjev so v Celju povečanje povpraševanja po urgentnem potnem listu sicer pričakovali, a takšnega odziva, kot so povedali za Radio Slovenija, še niso doživeli. Košarkarski navijači, ki so danes hiteli z vseh koncev Slovenije v Celje, so na Upravno enoto (UE) Celje podali 335 zahtev za prednostno izdelavo potnih listov. Do 17.30 je celjski Cetis na UE Celje poslal 291 potnih listov, 44 potnih listov pa bo dostavljenih okrog 19. ure.

Gašper iz Ljubljane je na potni list čakal od 13. ure. Za odhod na finalno košarkarsko tekmo, ki jo bo Slovenija igrala v nedeljo v Istanbulu, njen nasprotnik bo znan nocoj po tekmi Srbija-Rusija, se je odločil po tekmi med Slovenijo in Španijo, ko je oče slovenskega košarkarja Luke Dončića navijače pozval, naj pridejo na nedeljsko tekmo.

"Odzvali smo se na njegov klic in z družbo grem v soboto dopoldne z avtom v Istanbul. Čaka nas 15 ur vožnje. Verjamem, da bo Slovenija osvojila zlato medaljo," je še dejal Gašper. Njegov someščan Jaka je na potni list prav tako čakal štiri ure. V Istanbul gre s turistično agencijo Kompas, za povratno letalsko vozovnico z vstopnico pa je odštel 500 evrov.

Žalčan Patrik je že četrtič danes prišel v Celje, vendar potnega lista še ni dobil. "Nič, bom pa prišel še petič ob 19. uri. V Istanbul grem z avtom, imel bom tudi družbo," je dodal.

Na UE Celje so še opozorili, naj tisti, ki že imajo potni list, preverijo njegovo veljavnost. Za vstop v Turčijo mora biti potni list namreč veljaven še najmanj pol leta.