Neurje

VIDEO: Tolkla je toča, odkrita tudi streha zdravstvenega doma

T.L.
28. 8. 2017, 17.41
Posodobljeno: 28. 8. 2017, 22.20
Deli članek:

Vreme v popoldanskem času povzroča nevšečnosti po državi.

Tomaž Gorec/Youtube
Poplave v Trebnjem.

Nad deli Slovenije se je razbesnelo neurje s točo, ki je povzročilo kar nekaj škode. Poročali smo, da je bilo hudo nad Litijo, kjer so imeli pripadniki uprave za zaščito in reševanje polne roke dela. Širše območje občine je zajelo neurje z močnim vetrom in obilnimi padavinami. Meteorna voda je zalivala objekte, močan veter je razkrival strehe, sprožilo se je več zemeljskih plazov. Posledice neurja so odstranjevali gasilci PGD Litija, Sava, Polšnik, Kresnice in Zavrstnik. Litija pa ni edino območje, ki ga je prizadelo neurje, o toči poročajo iz več krajev.

Bralec Tomaž Gorec nam je posredoval posnetke poplav iz Trebnjega po današnjem neurju. Oglejte si jih in nam na naslov redakcija@svet24.si posredujte fotografije in posnetke dogajanja še iz vaših krajev. 

Močan veter, plovila naj ostanejo v privezih

V Litiji je večji plaz zasul osebno vozilo, ob 18.34 je v naselju Podgora v občini Straža močan veter podrl drevo na streho garaže. Ob 18.40 so na regionalni cesti med Kozino in Koprom dežurni delavci CPK s cestišča odstranili podrto drevo in večjo skalo. Uprava RS za zaščito in reševanje opozarja ljudi, naj bodo v krajih, kjer se pojavljajo nalivi z močnim vetrom, pozorni na predmete, ki jih lahko po zraku nosi veter. 

Ob 17.11 uri je v Ulici Belokranjskega odreda v Metliki močan veter razkril del strehe industrijskega objekta.

Močan veter pa je v večernih urah povzroča težave na zahodu države. Med drugim je veter ob 19.29 v Divači odkril streho zdravstvenega doma. Do večje škode ni prišlo, ker je streha v fazi rekonstrukcije in je zato začasno prekrita z polivinilom, ki ga je odpihnilo. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Divača so prekrili 100 kvadratnih metrov strehe.

Ob 19.15 so se na lokalno cesto Lehen–Fabijanov vrh, občina Podvelka, zaradi močnega vetra podrla štiri drevesa. Ob 19.15 so v Paderšičevi ulici v Novem mestu gasilci GRC Novo mesto prekrili del razkrite strehe, ki jo je razkril močan veter.