Vroče je bilo

Pred novomeško bolnišnico tudi specialci

T.L.
28. 8. 2017, 15.41
Posodobljeno: 28. 8. 2017, 17.20
Deli članek:

Med begom se je poškodoval 46-letni Novomeščan, ki so ga policisti odpeljali v bolnišnico. Pred bolnišnico pa so se začeli zbirati tudi njegovi prijatelji ...

STA
Fotografija je simbolična.

Pred novomeško bolnišnico je bilo v nedeljo zvečer pestro, na kraj pa so prišli celo policisti posebne policijske enote oziroma specialci. In kaj se je dogajalo? V nedeljo zvečer so prometni policisti v Novem mestu peljali za voznikom v osebnem avtomobilu, ki ni ustavljal pred rdečo lučjo semaforja, nato pa ni upošteval niti signalov policistov in ustavil vozila. 

Na šmihelskem mostu mu je zmanjkalo prostora, ker so na rdeči luči stala že druga vozila. Policijskemu vozilu se je skušal izogniti in pobegniti, pri tem pa je trčil v zadnji del službenega vozila prometnih policistov. V trčenju se je Novomeščan lažje poškodovan, zato so ga policisti odpeljali v bolnišnico.

Pred bolnišnico pa se je začelo zbirati več znancev poškodovanega voznika in ker je vse kazalo na kršitev javnega reda in miru, je OKC tja napotili več policistov, med njimi tudi policiste posebne policijske enote. Čez kakšno uro se je situacija umirila, občane pa so policisti napotili domov.

Moškega so policisti v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj in cestnoprometnih prekrškov. Ima sicer veljavno vozniško dovoljenje, njegovo vozilo znamke ford focus pa je tudi registriran. Prisotnosti alkohola policisti pri vozniku niso ugotovili, so pa odvzeli registrske tablice vozila, ki je bilo zaradi trka nevozno. Zaradi več prometnih prekrškov mu bodo napisali plačilni nalog, prav tako pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje.