Kras v plamenih

FOTO: S požarom pri Divači se še vedno bori okoli 90 gasilcev

S.R./STA
4. 8. 2017, 08.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Na območju ob železniški progi Divača-Rodik sta v četrtek popoldne zagorela grmovje in gozd, požar pa je zajel območje približno 40 hektarjev.

Facebook/Marko Korošec
Vlak je zanetil sedem požarov.

Na območju požara ob železniški progi Divača-Kozina je ponoči ostalo na delu okoli 50 gasilcev.

Požar je na nekaterih mestih še aktiven, v kratkem pa gasilci pričakujejo tudi prihod helikopterja in letala Slovenske vojske, je povedal vodja intervencije Boris Budal. Ta računa, da bodo dopoldne požar zaustavili oz. lokalizirali.

Do popolne pogasitve bo sicer nato minilo še več časa, je dodal Budal, sicer vršilec dolžnosti poveljnika Zavoda za gasilno in reševalno službo Sežana. Na terenu je trenutno okoli 90 gasilcev. Budala tako ne skrbi, da zdajšnjega požara ne bi uspeli pogasiti, je pa opozoril na možnost nastanka novih požarov.

Portal poroča še, da je po mnenju gasilcev vlak zanetil sedem požarov, ti pa so zajeli gozd in grmovje. Nekaj preglavic je gasilcem povzročal večji požar, ki je nastal, potem ko so se združili trije manjši.Večina ognja je pod nadzorom, gori le še na neprehodnem terenu, je za MMC povedal vodja intervencijeMarkoAdamič.