Huda ura

FOTO in VIDEO: Toča in veter pustošila po državi

T.L.
11. 7. 2017, 22.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Gasilci so imeli polne roke dela po skoraj vsej državi, neurje pa se je v večernih urah razbesnelo tudi nad Ljubljano.

Bobo

Uresničile so se napovedi vremenoslovcev in dele države je zajelo neurje s točo. V Prlekiji je padala toča v velikosti oreha, hudo je bilo na v Mariboru in okolici, kjer je pihal orkanski veter, padala je toča, kakšna pa bo škoda, bo jasno šele v prihodnjih dneh.

Gasilci so imeli polne roke dela po skoraj vsej državi, neurje pa se je v večernih urah razbesnelo tudi nad Ljubljano.

Po poročanju uprave za zaščito in reševanje so ob 20.00 so na Obrtni ulici v Trnovljah pri Celju gasilci PGD Trnovlje ponovno prekrili streho stanovanjske hiše, katero je odkrilo močno neurje z vetrom. Ob 18.45 je močno neurje zajelo področje občine Juršinci. Gasilci PGD Gabrnik so na več lokacijah odstranili podrta drevesa in počistili več lokalnih cest. Ob 18.29 je v naselju Ivanjkovci, občina Ormož, močan veter razkril streho. Gasilci PGD Ivanjkovci so razkrito streho prekrili.Ob 17.20 je na območju Gerečje vasi, občina Hajdina, neurje odkrilo več objektov in podrlo drevesa. Gasilci PGD Gerečja vas so pokrili odkrite strehe in odstranili podrta drevesa. 

O toči in veliki škodi poročajo tudi s sosednje Hrvaške. Toča v velikosti oreha je padala na področju Zagorja, Medžimurja in Varaždina, poročajo mediji, nevihtam pa se niso izognila niti obmorska mesta.