Dobrodelnost

FOTO: Lepši svet in edinstvena izkušnja

gt
6. 7. 2017, 21.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Društvo Križemrok je s pomočjo projekta Roka Černica na tako imenovane mega počitnice brezplačno »odpeljalo« 10 otrok, ki jim starši sami tega niso zmožni omogočiti.

Saša Saftić
Otrokom so vojaki SV pripravili pravi vojaški poligon, kasneje pa so jih obiskali še v vojaškem muzeju.

Društvo Križemrok je bilo ustanovljeno z namenom ponuditi otrokom iz socialno šibkih družin možnost višje kakovosti življenja. 

Humanitarec Rok Černic se lahko podpiše pod nov uspešno izveden projekt. Kot smo že pisali, je pred kratkim del denarja od dobrodelne dražbe nogometnih dresov namenil CSD Maribor za nakup paketov za socialno ogrožene, drugi del izkupička pa je romal Humanitarnemu društvu Križemrok. To je organiziralo aktiven taborniško-nogometni tabor za otroke iz socialno ogroženih družin.

Saša Saftić
Dvig zastave je pomenil začetek tabora.

RAZNOVRSTNE AKTIVNOSTI

Otroci imajo v kampu na izbiro več dejavnosti, igre pa si sami pripravijo in jih na koncu tudi pospravijo. Učijo se odgovornosti do drugih in samostojnosti. 

Tejo Drevenšek iz Društva Križemrok pravi, da so imeli 10 otrok od 6. do 12. leta. »Poskušamo jim pričarati lepši svet in edinstveno izkušnjo. Pripravili smo jim športne igre z žogo, štafeto, taborniške dejavnosti, kot so orientacijski tek, nočni pohod, pot preživetja, spust po vrvi in tudi zipline ter učenje vozlov. Spoznavali so se tudi s taborniško opremo in plavali v bazenih. Skratka, imeli smo se dobro. Tudi jedli smo odlično, saj so nam kuharice pripravile pet odličnih obrokov na dan,« je razložil Drevenšek. Od NZS pa so prejeli žoge, zvezke, majice, pisala in drugo.

Saša Saftić
Otroci so se preizkusili na tako imenovani progi preživetja.

VAŽNO, DA SO UŽIVALI

Černic je povedal, da otrok sicer ni obiskal, a je po fotografijah presodil, da so uživali. »Srečni obrazi otrok in njihovih staršev so zame največje darilo. To me tudi žene naprej,« je poudaril Černic.

Saša Saftić
Skupinska fotografija udeležencev tokratnega tabora.