Neobičajno

Kanadčani ogorčeni nad kraljevim parom

snč
6. 7. 2017, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Dejstvo je, da sta princ Charles in njegova soproga, vojvodinja Yorška Camilla Parker Bowles, dolga leta veljala za najbolj uglajen par angleškega dvora. A zadnje čase še zdaleč ni več tako …

Profimedia
Charles in Camilla sta Kanado obiskala ob 150. obletnici ustanovitve države, ki z ima z Veliko Britanijo že tradicionalno izjemno dobre odnose.

Psihologi so si enotni: skupni smeh je znak, da se par odlično razume.

Nenavadno sproščena in ves čas nasmejana sta v oči zbodla najprej lani na svoji turneji po Bližnjem vzhodu, ko sta bila nadvse razigrana celo v mošejah, kar so nekateri označili za malce bogokletno. In od takrat so se njuni dobrovoljni izpadi, kot jih stroga elita imenuje, le še stopnjevali.

arhiv Svet24
Nastop domačih pevk je tako pri Camilli kot Charlesu povzročil napad smeha.

Napad smeha

Mladina
LANSKI VTIS JE BIL BOLJŠI
Lani sta v čast obletnici Kanado obiskala princ William in Kate z otrokoma in vse navdušila.

Na kanadski turneji, na kateri sta zadnji teden, pa sta Charles in Camilla prekosila sama sebe. Na glasbenem nastopu, ki so ga priredili posebej zanju in za katerega sta talentirani pevki pripravili poseben progam, sta namreč dobila pravi napad smeha.

Filmček z dogodka je prek spleta seveda obšel ves svet, ob tem, kako si od smeha tresoča Camilla poskuša z rokami zakriti usta, pa seveda krohot zajame tudi gledalca.

Ne le kanadski, tudi britanski mediji pa se v nič kaj šaljivem tonu sprašujejo, ali bosta prestolonaslednik in soproga postala kralj in kraljica ali najbolj vpadljiva dvorna norčka.

Profimedia
Tudi resni dogodki se zdijo Charlesu in Camilli smešni.

Dobra plat novice je vsaj ta, da sta umetnici – domačinki z Arktike – svoj nastop brezhibno izpeljali do konca in se nato kraljevemu paru kljub nevšečnostim spoštljivo priklonili.

Profimedia
»Le kakšne dovtipe si ves čas izmenjujeta?« se sprašujejo mediji.